Extra aanvraagronde: subsidie om buurten te ondersteunen tijdens de winter

Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening. De kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Postcode Loterij Buurtfonds

PostcodeLoterijBuurtfonds lanceert wintercampagne om buurten te ondersteunen
Het Postcode Loterij Buurtfonds vindt het belangrijk dat buurtbewoners elkaar deze winter blijven ontmoeten en zich gezamenlijk blijven inzetten voor hun buurt. Door de hoge energieprijzen komen buurtprojecten en -activiteiten echter onder druk te staan. Daarom lanceert het Postcode Loterij Buurtfonds de campagne ‘Met je buurt de winter door’.

Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een subsidie.

Energie voor de buurt 

De extra bijdrage kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen.

Denk hierbij aan het inzetten van energiecoaches uit de buurt, voor de buurt, samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. 

Subsidie

De subsidie bedraagt tussen de 500 en 5.000 euro.
Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening.

Ook als je al eerder dit een subsidie hebt ontvangen van Postcode Loterij Buurtfonds

Anders dan normaal mogen ook aanvragers die dit jaar al een bijdrage hebben ontvangen een (extra) aanvraag indienen. 

Over Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen.

Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de € 500 en € 5.000.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Deze subsidie aanvragen

Meer informatie of deze subsidie direct bij de verstrekker aanvragen.

Andere subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten

Natuurlijk zijn er nog meer subsidies en fondsen voor maatschappelijke organisaties en projecten. Hieronder alvast een overzicht.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand
 • Subsidie voor organisaties en projecten gericht op het welzijn van mensen in binnen- en buitenland

  Financieel ondersteunen van organisaties en projecten gericht op het bevorderen van het welzijn van mensen in binnen- en buitenland. Het fonds verstrekt o.a. subsidie aan stichtingen, kerken en...
 • Subsidie voor projecten op het gebied van verslavingsproblematiek

  Subsidie voor projecten gericht op het verspreiden van inzichten, kennis en wetenschappelijke bijdrages ten behoeve van het identificeren, voorkomen en behandelen van gedrags- en middelenverslaving...
 • Subsidie voor projecten die polarisatie en discriminatie tegen gaan

  Subsidie voor (educatieve) cultuurprojecten die als doel hebben polarisatie en discriminatie tegen te gaan. Het fonds richt zich vooral op projecten met een jonge doelgroep (12-21 jaar) en dan in het...
 • Subsidie voor projecten gericht op een betere leefomgeving in de regio Rotterdam

  Financieel ondersteunen van organisaties en projecten op het gebied van sociaal-cultureel werk, vormings- en ontwikkelingswerk en maatschappelijke dienstverlening die de stad en regio Rotterdam mooier...
 • Subsidie voor projecten gericht op het stimuleren van de sociale, culturele of economische ontwikkeling van vrouwen

  Financieel ondersteuning van projecten gericht op het stimuleren van de sociale, culturele of economische ontwikkeling van Rotterdamse vrouwen. De ondersteuning vanuit het fonds is gericht op...
 • Toon meer resultaten