Extra aanvraagronde: subsidie om buurten te ondersteunen tijdens de winter

Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening. De kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Postcode Loterij Buurtfonds

PostcodeLoterijBuurtfonds lanceert wintercampagne om buurten te ondersteunen
Het Postcode Loterij Buurtfonds vindt het belangrijk dat buurtbewoners elkaar deze winter blijven ontmoeten en zich gezamenlijk blijven inzetten voor hun buurt. Door de hoge energieprijzen komen buurtprojecten en -activiteiten echter onder druk te staan. Daarom lanceert het Postcode Loterij Buurtfonds de campagne ‘Met je buurt de winter door’.

Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een subsidie.

Energie voor de buurt 

De extra bijdrage kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen.

Denk hierbij aan het inzetten van energiecoaches uit de buurt, voor de buurt, samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. 

Subsidie

De subsidie bedraagt tussen de 500 en 5.000 euro.
Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening.

Ook als je al eerder dit een subsidie hebt ontvangen van Postcode Loterij Buurtfonds

Anders dan normaal mogen ook aanvragers die dit jaar al een bijdrage hebben ontvangen een (extra) aanvraag indienen. 

Over Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen.

Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de € 500 en € 5.000.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Deze subsidie aanvragen

Meer informatie of deze subsidie direct bij de verstrekker aanvragen.

Andere subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten

Natuurlijk zijn er nog meer subsidies en fondsen voor maatschappelijke organisaties en projecten. Hieronder alvast een overzicht.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand
 • Subsidie voor projecten, organisaties en particulieren op het gebied van de jeugdzorg

  Financiële ondersteuning aan projecten, organisaties en particulieren op het gebied van de jeugdzorg. De aanvraag moet betrekking hebben op financiële steun voor kinderen en jongeren of ten behoeve...
 • Subsidie voor organisaties en projecten die zich bezig houden met natuur- en natuurbehoud, kinderen en cultuur

  Subsidie voor organisaties en projecten gericht op natuur en natuurbehoud, kinderen en cultuur. Voorbeelden hiervan zijn mensenrechtenorganisaties, milieuorganisaties, organisaties die het welzijn van...
 • Subsidie voor integratie, empowerment van jongeren, gezinnen en ouderen, nieuwe Nederlanders en dak- en thuislozen

  Financieel ondersteunen van maatschappelijke projecten, met name op het gebied de ouderenzorg, kinderopvang, gezondheidszorg, onderwijs, pastoraat en cultuur. Het fonds richt zich bij eenmalige...
 • Subsidie voor jonge kunstenaars, jonge wetenschappers en projecten met historische en/of artistieke waarde

  Financieel ondersteunen van het werk van jonge kunstenaars en jonge wetenschappers en het ondersteunen van projecten met historische en/of artistieke waarde. Daarnaast richt het fonds zich op het...
 • Subsidie voor blinden, slechtzienden, organisaties op voor oogheelkundige hulp in ontwikkelingslanden

  Subsidie voor ernstig visueel beperkte mensen en instellingen die projecten uitvoeren die grotendeels gericht zijn op de belangen van blinden en slechtzienden. Ook is er subsidie beschikbaar voor...
 • Toon meer resultaten