Kunst, cultuur en media

Financiële boost voor jonge journalisten

Journalisten financiële regelingen fonds subsidie

Heb jij een passie voor journalistiek en ben je jonger dan 35 jaar? Dan hebben we geweldig nieuws voor jou! Een bijzonder fonds biedt jonge, onafhankelijke journalisten de kans om hun buitenlandreportages naar een hoger niveau te tillen. Met een subsidie van maximaal €4.000,- kun jij jouw droomproject realiseren, en de wereld laten zien wat er écht toe doet.

Samenwerking tussen een gerenommeerde internationale organisatie voor persvrijheid en een bekende Nederlandse loterij

Het fonds is een samenwerking tussen een gerenommeerde internationale organisatie voor persvrijheid en een bekende Nederlandse loterij. Het biedt financiële ondersteuning voor reis- en verblijfkosten, zodat journalisten minder bekende verhalen kunnen vertellen en gebieden kunnen verkennen die vaak over het hoofd worden gezien.

Enthousiast geworden?

Let op de deadlines voor de beoordelingsrondes in 2023: 17 maart, 15 juni, 15 september en 22 november (12:00 uur).

Enkele tips om extra funding te krijgen voor jouw journalistieke projecten

Om je kansen op succes te vergroten, raden we je aan om naast deze subsidie ook andere bronnen van financiering te verkennen. Hier zijn enkele tips om extra funding te krijgen voor jouw journalistieke projecten:

Fondswervingonline
Bekijk welke andere subsidies en fondsen er zijn voor projecten op het gebied van kunst, cultuur en media

Netwerken
Sluit je aan bij journalistieke netwerken en organisaties om op de hoogte te blijven van kansen, evenementen en fondsen die beschikbaar zijn voor journalisten.

Partnerships
Overweeg samenwerkingen met andere mediaorganisaties, NGO's of bedrijven die geïnteresseerd zijn in het onderwerp van jouw reportage en bereid zijn om (deels) de kosten te dragen.

Onderzoeksbeurzen en prijzen
Doe mee aan journalistieke wedstrijden of dien je project in voor onderzoeksbeurzen die specifiek gericht zijn op bepaalde thema's of regio's.

Diversifieer je inkomsten
Verbreed je vaardigheden door naast schrijven ook te fotograferen, filmen of podcasts te maken. Zo kun je jouw werk op verschillende platforms en in verschillende formaten verkopen.

Wees creatief en flexibel
Stel je open voor nieuwe onderwerpen, technieken en invalshoeken om je journalistieke carrière te verrijken en unieke verhalen te vertellen die financiering aantrekken.

Meer informatie 

Meer informatie over deze subsidie, of deze subsidie direct online aanvragen 

Andere subsidies en fondsen voor journalistiek

Gerelateerde fondsen en subsidies