Kunst, cultuur en media

Geld voor kunstenaars en ontwerpers die grenzen van kunst en wetenschap verleggen

Superspannend en interessant nieuws voor kunstenaars en vormgevers! Je kunt nú in competitieverband de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. De winnaars ontvangen elk € 25.000 om hun project te realiseren in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. De regeling staat open voor jonge kunstenaars en ontwerpers met een grote belangstelling voor de Life Sciences, die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd op het gebied van kunst of vormgeving. Enige spoed is wel geboden, want je moet je vóór 1 februari aanmelden.

Jonge kunstenaars en ontwerpers met een grote belangstelling voor de Life Sciences

Inschrijven is mogelijk voor jonge kunstenaars en ontwerpers met een grote belangstelling voor de Life Sciences, die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd op het gebied van kunst of vormgeving (op het niveau van de Masters of Bachelors) en die EU-burgers zijn.

Niet-EU-burgers kunnen overigens ook een aanvraag indienen, maar vanwege praktische overwegingen (reiskosten, visumregels) zijn de voorselectieregels enigszins anders.

Doelstelling 

  • De award heeft als doelstelling het opwekken van interesse, opwinding en discussie over Life Sciences door middel van hoogwaardige, originele artistieke praktijk.
  • Onderzoeken van de sociale, culturele en ethische contexten van de Life Sciences door middel van de kunsten
  • Bevorderen van hoogstaande interdisciplinaire praktijk en samenwerkingsverbanden tussen kunst / design en wetenschap / technologie

Gefinancierde projecten moeten echte samenwerkingsverbanden zijn tussen kunstenaars / ontwerpers en onderzoekers. 

Projecten die worden voorgesteld voor de Award moeten nieuw zijn en nog niet zijn gestart of volledig zijn gerealiseerd.

Prijs

De winnaars van de BAD Award 2018 ontvangen elk € 25.000 om hun project te realiseren in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. 

Sommige kunstenaars en ontwerpers die een voorstel indienen maar geen Award winnen, kunnen nog steeds worden uitgenodigd om hun werk in 2018 of later (op eigen kosten) tentoon te stellen.

Inschrijven

Je kunt je tot 1 februari a.s. inschrijven.