Gemeente Almelo geeft subsidie voor groene ideeën voor buurt en straat

De gemeente Almelo en ook woningcorporaties onderhouden het openbare groen in de stad. Wij bieden u nu kans om de stad nóg groener en daarmee aantrekkelijker te maken. De gemeenteraad stelde onlangs in totaal euro 50.000 subsidie beschikbaar voor Almelose initiatieven. Wilt u uw straat of buurt kleurrijker maken door meer bloeiende planten of heeft u een ander groen' idee? Dan biedt de gemeente u een tegemoetkoming in natura. Meldt u dus snel aan. Op is op.

Aanplant of onderhoud van het groen in uw straat of buurt

Bloembakken aan het balkon, bloeiende borders in de straat of de aanplant van nieuwe struiken en hagen. Tal van ideeën zijn te bedenken waarbij het gaat om de aanplant of onderhoud van het groen in uw straat of buurt. Bestaand groen verwijderen is een te kostbare ingreep, waarvoor het project dan ook niet bedoeld is. Omdat niet bekend is hoeveel bewoners een idee aandragen en hoe de plannen eruit zien, kan nog niet worden aangegeven hoeveel geld er voor ieder voorstel beschikbaar is.

Subsidiebudget

Duidelijk is dat er in totaal 50.000 beschikbaar is en dat voorlopig om een experiment gaat van één jaar.

Op is op

Wanneer uw aanvraagformulier binnen is wordt uw voorstel afzonderlijk bekeken en beoordeeld. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst beoordeeld. Wanneer we uw idee waarderen maken we wederzijdse afspraken die bij dit project horen. Of uw aanvraag kan worden goedgekeurd hangt natuurlijk af van het aantal aanvragen en vanzelfsprekend van uw plan. Maar het budget is beperkt en op is op!