Zorg en welzijn

Gemeente Culemborg sluit subsidieovereenkomst met Palet

Het college van B&W van de gemeente Culemborg gaf haar goedkeuring aan de subsidieovereenkomst met welzijnsorganisatie Palet. Daarmee zijn de activiteiten en prestaties van Palet voor dit jaar vastgesteld.

Budgetsubsidies Jeugdinterventiewerk

In december verstrekte het college van B&W een reguliere subsidie van euro 725.833, en een subsidie van euro 56.638, voor het project Jeugdinterventiewerk. Beide subsidies zijn budgetsubsidies die vooraf zijn vastgesteld, dit betekent dat financiële mee en tegenvallers voor rekening van de stichting zijn.

Bezuinigingsopdracht

Palet heeft forse bezuinigingsopdrachten meegekregen van de gemeente Culemborg. Dit jaar moet er euro 50.000, bezuinigd worden en volgend jaar 100.000, euro. Er wordt een structurele bezuiniging doorgevoerd van euro 35.000, voor het opbouwwerk, de overige euro 15.000, wordt dit jaar gevonden door eenmalig te schrappen in het jeugd en jongerenwerk. Dit betreft met name de vakantieactiviteiten van Palet.

Voor volgend jaar resteert er dan nog een bezuinigingsopgave van 65.000,. Dit bedrag zal waarschijnlijk gevonden worden in het productenaanbod voor jeugd en jongeren van stichting Palet.

Kerntaak opbouwwerk

De kerntaak van het opbouwwerk ligt in het stedelijk opbouwwerk. Het uitgangspunt daarbij is dat bewoners zelf actief een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun eigen wijk. Een wijkcontactpersoon gaat daarvoor de juiste voorwaarden scheppen bij betrokken organisaties zoals de gemeente, BCW en de politie. In het jeugd en jongerenwerk gaat Palet zich vanaf volgend jaar met name richten op kinderen en jongeren uit de aandachtswijken Terweijde, Staatsliedenbuurt en Achter de Poort. De prioriteit in het jeugd en jongerenwerk wordt hiermee duidelijk verlegd naar de aandachtswijken.