Kunst, cultuur en media

Grenzeloze kunst: subsidie voor mobiliteit en internationale samenwerking in de creatieve sector

Blij persoon - Blij - Happy

Ben je een kunstenaar of culturele professional met ambities die de grenzen overstijgen? Dan is dit jouw kans! Ontdek hoe een nieuwe subsidie mobiliteitsprojecten binnen de creatieve en culturele sectoren in heel Europa ondersteunt. Van samenwerkingsprojecten tot artistieke residenties, deze regeling opent deuren naar internationale ervaringen en professionele groei. Lees verder en grijp de kans om jouw kunstenaarshart verder te laten reizen dan ooit tevoren.

Kunstenaars en culturele professionals die hun vleugels willen uitslaan

Stel je voor: je bent een getalenteerde kunstenaar of culturele professional met een passie voor internationale samenwerking. Je zoekt naar mogelijkheden om jouw horizon te verbreden, nieuwe culturen te ervaren en samen te werken met gelijkgestemden van over de hele wereld. Gelukkig is er nu een subsidie die precies dat mogelijk maakt.

Deze unieke subsidie richt zich op kunstenaars en culturele professionals die hun vleugels willen uitslaan in de 40 landen die deel uitmaken van het Creative Europe-programma. Het doel? Het stimuleren van internationale ervaringen, kennisuitwisseling en het bouwen van professionele netwerken.

Individuele mobiliteitsactie

Ben je een individuele kunstenaar of maak je deel uit van een klein collectief? Dan biedt de 'Individuele Mobiliteitsactie' een fantastische kans.

Denk aan projecten zoals een Nederlandse muzikant die een samenwerking aangaat met een Italiaanse componist, of een groep beeldende kunstenaars die een gezamenlijke expositie organiseren in Spanje.

Deze actie is jouw ticket naar internationale ontwikkeling en samenwerking.

Residentie actie

Voor culturele instellingen en organisaties biedt de 'Residentie Actie' een platform om internationaal talent te verwelkomen.

Stel je een cultureel centrum in Nederland voor dat workshops organiseert voor Europese dansers, of een kunstenaarsresidentie die buitenlandse schrijvers uitnodigt. Deze actie verrijkt niet alleen de gastheer maar creëert ook een kruisbestuiving van ideeën en culturen.

Wie kan aanvragen?

Of je nu een ervaren professional bent of net je carrière start, deze subsidie staat open voor individuen of kleine groepen actief in sectoren als architectuur, literatuur, muziek, beeldende kunsten en meer.

Werkgebied en voorwaarden

Het werkgebied omvat de 40 landen van Creative Europe. Belangrijk is dat je project plaatsvindt in een ander land dan waar je woont.

En goed nieuws: de subsidie dekt niet alleen reis- en verblijfskosten, maar biedt ook extra ondersteuning voor duurzaam reizen en inclusieve deelname.

Hoe aanvragen?

Ben je klaar om je projectidee naar een internationaal niveau te tillen? Je kunt je aanvraag indienen via een speciaal portaal. Zorg dat je een identiteitsbewijs, bewijs van woonplaats, een kort CV, een artistiek portfolio en bewijs van samenwerking met je internationale partner bij de hand hebt.

Meer informatie of aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies