Grotere subsidie voor projecten op het gebied van cultuur én voor festivals

Net het zand van je tenen geschraapt en weer aan de slag? Vanaf 1 september kun je beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van een grotere subsidie voor culturele projecten en festivals in de regio Gelderland, waarbij je overigens niet zelf in Gelderland gevestigd hoeft te zijn. De subsidie is zonder meer interessant en bedraagt maximaal 75.000 euro. Interessant is dat je de kans op subsidie kunt verhogen door goed te letten op zaken als de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en cultureel ondernemerschap. 

Vanaf ongeveer 1 september aan de slag

Oe la la, net terug van (niet)weggeweest en je kunt je alvast gaan voorbereiden op het aanvragen van deze nieuwe subsidie.

Vanaf deze datum kun je namelijk alvast beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van subsidie voor artistieke producties op het gebied van muziek, theater, dans, film, nieuwe media, literaire cultuur, beeldende kunst of vormgeving. 

Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor het organiseren van een cultuurfestival of erfgoedfestival in Gelderland.

Niet zelf in Gelderland gevestigd

Je hoeft overigens niet zelf in Gelderland gevestigd te zijn maar de activiteiten moeten in Gelderland plaatsvinden of uitgevoerd worden. Daarnaast moet de activiteit van regionaal belang zijn.

Verbeter je kansen op subsidie

Interessant aan deze subsidie is dat je je kansen zelf kunt verhogen door goed te letten op o.a. de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en de mate waarin je cultureel ondernemerschap toepast.

Aan de subsidiabele activiteit wordt namelijk een score van maximaal 100 punten toegekend. Door goed te letten op onderstaande criteria kun je een zo hoog mogelijke score halen en zo de kansen van je subsidieaanvraag verbeteren.

Je moet hierbij met name op onderstaande punten letten:

 • Artistieke kwaliteit (hierop kun je maximaal 40 punten halen)
 • Provinciaal belang  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Toegankelijkheid  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Cultureel ondernemerschap (hierop kun je maximaal 20 punten halen)

Subsidie

De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van 25.000 euro en een maximum van 75.000 euro.

Aanvragen

Ga naar de subsidie

Andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur

Bovenstaande subsidie niks voor jou? Onderstaand een actueel overzicht met andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur.

 • Subsidie voor cultuur- en sportevenementen

  Subsidie voor beeldbepalende cultuur- en sportevenementen met een internationale of provinciale uitstraling, die van betekenis zijn voor de sociale samenhang, de economie en de aantrekkelijkheid...

 • Subsidie voor educatieve projecten in de culturele sector

  Financiële ondersteuning van jonge kunstenaars en ondersteuning van educatieve projecten in de culturele sector....

 • Subsidie voor kleinschalige maatschappelijke en culturele projecten in de regio Groningen

  Subsidie voor kleinschalige maatschappelijke en culturele projecten in de regio Groningen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld stichtingen, instellingen, dorps-, buurt- en straatverenigingen, dorps-...

 • Subsidie productiekosten muziek, zoals opname- en masteringskosten, persen e.d

  Financiële ondersteuning voor professioneel muzikanten die hun muziek digitaal of fysiek willen uitbrengen, maar de financiële middelen missen. De subsidie bedraagt maximaal 5.000 euro en is...

 • Subsidie internationalisering creatieve industrie

  Subsidie voor projecten die inhoudelijk bijdragen aan het ontwikkelen, profileren en versterken van de internationale positie van de hedendaagse creatieve industrie. Voor 2020 is er 750.000 euro...

 • Toon meer resultaten