Grotere subsidie voor projecten op het gebied van cultuur én voor festivals

Net het zand van je tenen geschraapt en weer aan de slag? Vanaf 1 september kun je beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van een grotere subsidie voor culturele projecten en festivals in de regio Gelderland, waarbij je overigens niet zelf in Gelderland gevestigd hoeft te zijn. De subsidie is zonder meer interessant en bedraagt maximaal 75.000 euro. Interessant is dat je de kans op subsidie kunt verhogen door goed te letten op zaken als de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en cultureel ondernemerschap. 

Vanaf ongeveer 1 september aan de slag

Oe la la, net terug van (niet)weggeweest en je kunt je alvast gaan voorbereiden op het aanvragen van deze nieuwe subsidie.

Vanaf deze datum kun je namelijk alvast beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van subsidie voor artistieke producties op het gebied van muziek, theater, dans, film, nieuwe media, literaire cultuur, beeldende kunst of vormgeving. 

Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor het organiseren van een cultuurfestival of erfgoedfestival in Gelderland.

Niet zelf in Gelderland gevestigd

Je hoeft overigens niet zelf in Gelderland gevestigd te zijn maar de activiteiten moeten in Gelderland plaatsvinden of uitgevoerd worden. Daarnaast moet de activiteit van regionaal belang zijn.

Verbeter je kansen op subsidie

Interessant aan deze subsidie is dat je je kansen zelf kunt verhogen door goed te letten op o.a. de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en de mate waarin je cultureel ondernemerschap toepast.

Aan de subsidiabele activiteit wordt namelijk een score van maximaal 100 punten toegekend. Door goed te letten op onderstaande criteria kun je een zo hoog mogelijke score halen en zo de kansen van je subsidieaanvraag verbeteren.

Je moet hierbij met name op onderstaande punten letten:

 • Artistieke kwaliteit (hierop kun je maximaal 40 punten halen)
 • Provinciaal belang  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Toegankelijkheid  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Cultureel ondernemerschap (hierop kun je maximaal 20 punten halen)

Subsidie

De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van 25.000 euro en een maximum van 75.000 euro.

Aanvragen

Ga naar de subsidie

Andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur

Bovenstaande subsidie niks voor jou? Onderstaand een actueel overzicht met andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur.

 • Subsidie voor amateurkunst en erfgoed in de provincie Groningen

  Subsidie voor actieve deelname aan activiteiten op het gebied van amateurkunst en erfgoed in de provincie Groningen. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot...

 • Subsidie digitalisering culturele instellingen

  Subsidie voor culturele instellingen voor de ontwikkeling en bouw van een digitale toepassing gericht op publieksbereik. Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf van software die...

 • Subsidie bouwen en verbouwen van panden met een culturele bestemming

  Subsidie voor bestaande of nieuwe panden die hoofdzakelijk een culturele bestemming hebben of krijgen, en zo bijdragen aan het creatieve klimaat en de culturele infrastructuur. De subsidie kan...

 • Subsidie voor welzijn, cultuur, onderwijs, dierenwelzijn en gezondheidszorg

  Subsidie voor organisaties en projecten op het gebied van cultuur, educatie, natuur en dierenwelzijn in Nederland. De subsidie bedraagt maximaal 50.000 euro per organisatie/project, waarbij het...

 • Vierjarige exploitatiesubsidie voor organisaties op het gebied van professionele kunsten

  Vierjarige exploitatiesubsidie gericht op het ontwikkelen, produceren of presenteren van professionele kunsten van hoog artistieke niveau in de periode 2021 tot 2024. De activiteiten moeten...

 • Toon meer resultaten