Grotere subsidie voor projecten op het gebied van cultuur én voor festivals

Net het zand van je tenen geschraapt en weer aan de slag? Vanaf 1 september kun je beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van een grotere subsidie voor culturele projecten en festivals in de regio Gelderland, waarbij je overigens niet zelf in Gelderland gevestigd hoeft te zijn. De subsidie is zonder meer interessant en bedraagt maximaal 75.000 euro. Interessant is dat je de kans op subsidie kunt verhogen door goed te letten op zaken als de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en cultureel ondernemerschap. 

Vanaf ongeveer 1 september aan de slag

Oe la la, net terug van (niet)weggeweest en je kunt je alvast gaan voorbereiden op het aanvragen van deze nieuwe subsidie.

Vanaf deze datum kun je namelijk alvast beginnen met de voorbereiding voor het aanvragen van subsidie voor artistieke producties op het gebied van muziek, theater, dans, film, nieuwe media, literaire cultuur, beeldende kunst of vormgeving. 

Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor het organiseren van een cultuurfestival of erfgoedfestival in Gelderland.

Niet zelf in Gelderland gevestigd

Je hoeft overigens niet zelf in Gelderland gevestigd te zijn maar de activiteiten moeten in Gelderland plaatsvinden of uitgevoerd worden. Daarnaast moet de activiteit van regionaal belang zijn.

Verbeter je kansen op subsidie

Interessant aan deze subsidie is dat je je kansen zelf kunt verhogen door goed te letten op o.a. de artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en de mate waarin je cultureel ondernemerschap toepast.

Aan de subsidiabele activiteit wordt namelijk een score van maximaal 100 punten toegekend. Door goed te letten op onderstaande criteria kun je een zo hoog mogelijke score halen en zo de kansen van je subsidieaanvraag verbeteren.

Je moet hierbij met name op onderstaande punten letten:

 • Artistieke kwaliteit (hierop kun je maximaal 40 punten halen)
 • Provinciaal belang  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Toegankelijkheid  (hierop kun je maximaal 20 punten halen)
 • Cultureel ondernemerschap (hierop kun je maximaal 20 punten halen)

Subsidie

De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van 25.000 euro en een maximum van 75.000 euro.

Aanvragen

Ga naar de subsidie

Andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur

Bovenstaande subsidie niks voor jou? Onderstaand een actueel overzicht met andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur.

 • Subsidie voor cultuur en cultuurhistorische projecten en financiële en economische sector

  Financiële ondersteuning van organisaties en projecten op algemeen en maatschappelijk gebied. De steun lijkt zich met name te richten op cultuur en cultuurhistorische projecten en het ondersteunen...

 • Extra subsidie voor verduurzaming en innovatie van al gesubsidieerde projecten op het gebied van cultuureducatie

  Omdat er nog budget beschikbaar is vanuit het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2017–2020 wil de subsidieverstrekker dit bedrag besteden in lijn met deze subsidieregeling. Projecten die...

 • Subsidie erfgoed

  Subsidie voor activiteiten waarmee de uitgangspunten van het Verdrag van Faro in de praktijk worden gebracht en actieve erfgoedparticipatie wordt gerealiseerd. Hierbij gaat het om het centraal...

 • Tijdelijke subsidie podiumkunst

  Subsidie voor kleinschalige live uitvoeringen waarbij publiek aanwezig is. De subsidie kan worden aangevraagd door individuen, zoals regisseurs, acteurs, dansers en theaterauteurs, maar ook door...

 • Subsidie voor projecten gericht op solidariteit en samenwerking

  Subsidie voor projecten die aansluiten bij de thema's solidariteit en samenwerking, en zo kunnen aansluiten bij het 75 jarige bestaan van de Verenigde Naties. De subsidie kan worden aangevraagd...

 • Toon meer resultaten

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand