Natuur, milieu en energie

Hoe internationale fondsen het behoud van biodiversiteit kunnen versnellen

Biodiversiteit - Regenwoud - Apen - Natuurbescherming

De wereldwijde biodiversiteit staat onder druk. Van het smelten van de poolkappen tot de ontbossing van regenwouden, de aarde schreeuwt om hulp. Gelukkig zijn er non-profitorganisaties en NGO's die zich inzetten voor het behoud van onze planeet. Maar hoe kunnen deze organisaties hun impact vergroten? Hier komt de kracht van internationale fondsen om de hoek kijken. In dit artikel duiken we dieper in de mogelijkheden die deze vorm van financiering biedt. We geloven dat het bundelen van krachten en het benutten van internationale financieringsmogelijkheden de sleutel zijn tot het behoud van biodiversiteit. Het gaat hierbij niet alleen om geld; het is een kwestie van samenwerking, innovatie en daadkracht. Dus als jij betrokken bent bij een organisatie die streeft naar een groenere, meer duurzame wereld, is dit je kans om echt een verschil te maken.

De noodzaak van subsidies en fondsen

Het behoud van biodiversiteit is een kostbare zaak. Het vereist niet alleen mankracht en expertise, maar ook land. Land dat vaak wordt bedreigd door commerciële belangen zoals mijnbouw of landbouw.

Voor lokale organisaties kan het een uitdaging zijn om voldoende middelen te verzamelen voor grondaankoop en beheer. Hier komen (internationale) subsidies en fondsen in beeld.

Actuele ontwikkelingen en hun impact

De klimaatcrisis heeft verstrekkende gevolgen voor de biodiversiteit. Ontbossing en habitatverlies leiden tot het uitsterven van talloze soorten. Dit heeft een domino-effect op ecosystemen en uiteindelijk ook op de mens. Het is dus van cruciaal belang dat er actie wordt ondernomen. En snel.

Een van deze subsidies en fondsen die het verschil kunnen maken is specifiek gericht op het verstrekken van subsidie voor de aankoop van land met een hoge biodiversiteitswaarde.

De subsidies variëren van enkele tienduizenden tot honderdduizenden dollars en bieden lokale organisaties de financiële armslag om daadwerkelijk een verschil te maken. 

De rol van jouw non-profit of NGO

Als je een non-profit of NGO bent die actief is op het gebied van natuurbescherming, dan is deze subsidies een unieke kans om je missie te verwezenlijken.

Het aanvraagproces is transparant en wordt begeleid door experts op het gebied van biodiversiteit. Dit is je kans om een blijvende impact te maken.

Meer informatie

Meer informatie of deze internationale subsidie direct online aanvragen.

Gerelateerde fondsen en subsidies