Landbouw, visserij en platteland

Inschrijving voor stimuleringsprijs Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geopend

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), LTO Nederland en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) roepen bedrijven en organisaties uit de hele agrarische keten op een voorstel in te dienen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarmee dingen zij mee naar de MVO-stimuleringsprijs.

Nominaties

Vijf genomineerden krijgen gelegenheid om hun aanpak te presenteren in het televisieprogramma 'Nederland in bedrijf'. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 oktober tijdens een televisieopname in het World Trade Centre in Amsterdam. De uitzending van het programma is op zondag 30 oktober op RTL 5.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat bedrijven, meer dan de wet van hen vereist, rekening houden met de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor 'people', 'planet' en 'profit'. Sleutelwoorden daarbij zijn vrijwilligheid, transparantie en dialoog met belanghebbenden. Een deskundige, onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.

Jury

De jury bestaat uit Pieter Winsemius, oud-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en momenteel raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, José van Eijndhoven, voorzitter van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Jan Meerman, vice-president van de Koninklijke Vereniging MKB Nederland, en Klaske de Jonge, algemeen directeur van de Consumentenbond.