Interessant: subsidie voor muziekinstellingen om op langere termijn meer inkomsten te genereren

Een heikel punt binnen de cultuursector, zeker wanneer het gaat om organisaties actief op het gebied van klassieke muziek. Hoe zorg ik ervoor dat ik op langere termijn meer inkomsten kan genereren? Er is nu een subsidieverstrekker die muziekorganisaties helpt op lange termijn meer eigen inkomsten te genereren, bijvoorbeeld van donateurs en sponsors.

Over subsidie in natura

De subsidieverstrekker helpt muziekorganisaties op lange termijn meer eigen inkomsten te genereren, bijvoorbeeld van donateurs en sponsors.

Muziekorganisaties kunnen de subsidie in natura ontvangen, in de vorm van het inschakelen van een in fondswerving gespecialiseerd bureau, maar het is ook mogelijk een bijdrage in geld te ontvangen.

Opvallend genoeg worden subsidieaanvragen ingediend door een subsidie adviesbureau uitgesloten, maar dankzij Fondswervingonline kun je dat natuurlijk ook prima zelf doen ;-)

Voorwaarden

We zouden het bijna vergeten, maar je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. 

De belangrijkste voorwaarden op een rij:

  • Je bent actief op het gebied van klassieke muziek
  • Je streeft naar continuïteit en zelfredzaamheid

Wanneer kun je geen subsidie aanvragen

Ben je een privé persoon dan heeft het geen zin om subsidie aan te vragen. Ook politiek getinte of evangeliserende organisaties kunnen geen subsidie aanvragen, net als het geen zin heeft om subsidie aan te vragen voor kosten voor onderzoek en publicaties, studiekosten, seminars, congressen en internationale reizen.

Aanvragen van bemiddelende bureaus worden niet in behandeling genomen, dus je moet echt zelf je handen uit de mouwen steken met deze subsidieaanvraag. Dit is ook prima te doen overigens.

Subsidiebedragen

Het fonds verstrekt in principe giften met een tegenwaarde tussen de € 10.000 en € 30.000.

Aanvragen

Ga naar de subsidie.