Interessante bijeenkomst subsidiemogelijkheden kunstenaars en ontwerpers

Goed nieuws voor kunstenaars en ontwerpers. Twee relevante subsidieverstrekkers voor kunstenaars en ontwerpers organiseren op vrijdag 9 november een voorlichtingsbijeenkomst. De medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden, wanneer je subsidie kunt aanvragen, hoe dit in z’n werk gaat en waar je op moet letten. Daarnaast vertellen een kunstenaar en ontwerper over hun ervaringen bij het indienen van een subsidieaanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Kortom: een niet te missen bijeenkomst wanneer je als kunstenaar of ontwerper op zoek bent naar subsidie.

Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Twee landelijke fondsen organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor (bijna afgestudeerde) kunstenaars en ontwerpers. Kom langs op vrijdag 9 november.

Get a Grant Event

Het Get a Grant Event geeft een overzicht wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Daarnaast vertellen een beeldend kunstenaar en een ontwerper over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek.

Aansluitend kun je specifieke vragen stellen aan de sprekers. Deze bijeenkomst is de derde in een reeks van drie Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten die het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds dit jaar verspreid over het land organiseren.

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Naast projectsubsidies vanuit de diverse regelingen zoals Vormgeving en Digitale cultuur, stelt het fonds binnen de regeling Talentontwikkeling jaarlijks een werkbeurs beschikbaar aan zo’n 25 talentvolle jonge ontwerpers/makers voor hun artistieke en professionele ontwikkeling.

Moderator: Imke Ruigrok (freelance curator, programmamaker en docent HKU)
Sprekers: Guy Vording (kunstenaar en alumnus HKU), Daniel de Bruin (ontwerper en alumnus HKU) en medewerkers van beide fondsen.

Datum
Vrijdag 9 november 2018

Tijdstip
13:30 – 15:45 (inloop vanaf 13:30, programma 13:45 – 15:15, daarna mogelijkheid voor individuele vragen aan de sprekers)

Locatie
HKU, Rotsoord 3, Utrecht

Toegang
Gratis

Aanmelden:
rsvp@mondriaanfonds.nl

Voertaal bijeenkomst
Engels

Bereikbaarheid locatie

Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS: neem de bus naar halte Tolsteegplantsoen of Vaartsche Rijn. De Pastoe Fabriek ligt op loopafstand.
Vanaf Station Utrecht Vaartsche Rijn: de Pastoe Fabriek ligt op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Station Vaartsche Rijn.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand