Sport recreatie en evenementen

Internationale subsidiemogelijkheid voor vrouwelijke topatleten

Vrouw - Sport - Atletiek

Ben jij een vrouwelijke topatlete die zich voorbereidt op de Olympische of Paralympische Spelen? Dan is er goed nieuws! Er is een internationale subsidie beschikbaar die speciaal gericht is op het ondersteunen van vrouwelijke atleten zoals jij. Deze kans biedt niet alleen financiële ondersteuning, maar ook persoonlijke en professionele ontwikkelingsmogelijkheden. Er is wel haast geboden, je moet de subsidie aanvragen voor 11 februari.

De subsidie: wat en waarom?

Deze subsidie is ontworpen om gendergelijkheid in de topsport te bevorderen. Het biedt een holistisch programma van één jaar, gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het versterken van de capaciteit van vrouwelijke atleten om verandering teweeg te brengen, zowel binnen als buiten de sportarena. Deelnemers kunnen financiële steun krijgen tot wel $10.000 voor trainings- en wedstrijdkosten.

Waarom vrouwelijke atleten?

Hoewel vrouwen een steeds grotere rol spelen in de topsport, blijven ze vaak achter wat betreft financiering en ondersteuning. Recente studies tonen aan dat vrouwelijke atleten minder vaak gesponsord worden dan hun mannelijke tegenhangers. Dit programma erkent deze ongelijkheid en streeft ernaar deze kloof te dichten.

Nederlandse topatleten als inspiratie

Nederland heeft een rijke geschiedenis van succesvolle vrouwelijke atleten op de Olympische en Paralympische Spelen. Denk aan de prestaties van Ireen Wüst in het schaatsen of Esther Vergeer in het rolstoeltennis. Deze vrouwen hebben niet alleen medailles gewonnen, maar ook de weg vrijgemaakt voor toekomstige generaties vrouwelijke atleten.

De deadline nadert

Let op: er is enige spoed geboden bij deze subsidie. Online aanvragen kunnen worden ingediend tot 11 februari. Mis deze kans niet om je dromen als topatlete na te jagen en tegelijkertijd een positieve verandering in de wereld te stimuleren.

Meer informatie of direct online een aanvraag indienen

Gerelateerde fondsen en subsidies