Zorg en welzijn

Jan Brouwer Fonds stelt tot 2006 jaarlijks een geldbedrag beschikbaarvoor projecten ter voorkoming van kindermishandeling

De Stichting Jan Brouwer Fonds zal in de periode 2002 tot en met 2006 jaarlijks een geldbedrag beschikbaar stellen aan projecten ter voorkoming van kindermishandeling. Het fonds werkt hiervoor samen met NIZW Jeugd / Expertisecentrum Kindermishandeling en Stichting Voorkoming van Kindermishandeling (VKM).

 Jan Brouwer Fonds

Jan Brouwer (1910 - 1983) die het fonds mogelijk maakte, bezat grote intellectuele gaven, een brede maatschappelijke belangstelling en een wijs hart. De zorg voor kinderen nam daar een bijzondere plaats in. Zijn werkende leven sloot hij af als President Directeur van de Koninklijke Shell.

De Jan Brouwer Prijs

De prijs bestaat uit een bedrag van euro 20.000, eventueel te verdelen over een of meerdere bekroonde inzendingen. De besteding van de prijs moet raakvlakken hebben met het doel 'voorkomen van kindermishandeling'.

De winnaars

De Jan Brouwer prijs is in 2000 gewonnen door het Kinder- en Jeugdtrauma Centrum in Zuid-Kennemerland en het weerbaarheidsproject 'Rots en Water' in Schagen. In 2002 is de prijs uitgereikt aan professor Andries van Dantzig van de actiegroep RAAK (Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling).