Journalisten opgelet: €10.000 beschikbaar voor onderzoek naar toekomst van lokale journalistiek

Voor journalisten die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van onderzoek is er goed nieuws: ter ere van het vijfjarig bestaan van een specifiek mediafonds is er een jubileumpremie van maximaal €10.000 beschikbaar gesteld voor journalistiek onderzoek naar ontwikkelingen in de lokale en regionale journalistiek tussen nu en de komende vijf jaar. Ben jij een journalist die een onderzoek wilt uitvoeren? Lees dan snel verder!

Waarom deze premie?

Het doel van deze subsidie is om de lokale journalistiek in Leiden en omgeving te versterken. Het Leids Mediafonds wil kwaliteitsjournalistiek bevorderen in de regio om de inwoners, instellingen en bedrijven nog beter te informeren over wat er speelt in hun eigen omgeving.

Wat kan er worden onderzocht?

Journalisten hebben de volledige vrijheid om de invalshoek van hun onderzoek en de bronnen te bepalen, zolang het onderzoek betrekking heeft op ontwikkelingen in de lokale en regionale journalistiek. Het fondsbestuur geeft wel vier vragen mee om als inspiratie te dienen: Welke krachten vallen te versterken? Welke zwaktes vragen om oplossingen? Welke kansen tekenen zich af om te benutten? Welke bedreigingen vragen om maatregelen?

Wat levert het onderzoek op?

Het beste voorstel wordt beloond met de premie en het onderzoek levert een journalistieke productie op. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ter ere van het vijfjarig bestaan van het fonds op 7 september 2023.

Samenvattend

Deze jubileumpremie biedt een uitgelezen kans voor journalisten om bij te dragen aan de versterking van lokale journalistiek in Leiden en directe omgeving. Het biedt de mogelijkheid om te onderzoeken welke krachten versterkt kunnen worden, welke zwaktes opgelost dienen te worden, welke kansen er zijn om te benutten en welke bedreigingen maatregelen vragen. Wacht niet langer en dien jouw voorstel in voor 1 mei 2023!

Hoe werkt de aanvraag?

Voorstellen kunnen worden ingediend via een aanvraagformulier op de website van het Leids Mediafonds. De deadline voor dit specifieke plan is 1 mei 2023. Voor vragen over de jubileumpremie kan er gemaild worden naar info@leidsmediafonds.nl. Let op: de deadline voor andere aanvragen bij het fonds voor de voorjaarsronde blijft wel 1 april 2023.

 

 

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand