Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Jouw springplank naar maatschappelijke impact: Ontdek dit veelzijdige familiefonds

Vrouw cello

Droom je van een project dat het onderwijs vernieuwt, de kunstsector verrijkt, de biodiversiteit beschermt of kleinschalige boeren in Afrika ondersteunt? Dan is dit familiefonds wellicht jouw springplank naar een betere wereld. Met een jaarlijks budget van ongeveer €180.000 biedt het fonds niet alleen financiële steun, maar ook een platform voor innovatieve ideeën die een blijvende impact hebben. Ontdek hier hoe je jouw droomproject kunt realiseren.

Onderwijsprojecten, zowel in als buiten Nederland

Iedereen heeft recht op onderwijs en verdient de kans om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Daarom steunt het fonds projecten die essentiële 21e-eeuwse vaardigheden zoals digitale kennis, ondernemerschap en mensenrechten bevorderen. Let op: de focus ligt niet op fysieke infrastructuur, maar op het ontwikkelen van vaardigheden.

Kunst en Cultuur in Nederland

Het fonds heeft een speciale focus op vernieuwende en experimentele projecten in Nederland. Of je nu een jonge professional bent, een vrouwelijke kunstenaar of iemand met een diverse culturele achtergrond, dit fonds biedt je een podium. Ook projecten die kinderen en jongeren in contact brengen met kunst zijn welkom.

Bescherming van de zeeën en binnenwateren

Het fonds zet zich in voor de bescherming van onze wateren en stimuleert publieke bewustwording en debat over biodiversiteit. Of het nu gaat om innovaties voor schoon water of publieksacties, jouw project kan hier een verschil maken.

Kleinschalig boeren in Afrika

Kleinschalige boeren zijn de ruggengraat van de voedselzekerheid in Afrika. Het fonds steunt projecten die bijdragen aan hun welzijn en zelfredzaamheid, zoals ketenintegratie en het versterken van lokale coöperaties.

Subsidie en aanvraagprocedure

Met een jaarlijks budget van ca. €180.000 biedt het fonds concrete kansen voor jouw project.

Een gedetailleerd projectplan is vereist voor de aanvraag, en als je daar hulp bij nodig hebt, bieden we sjablonen, voorbeelden en webinars aan.

Meer informatie of direct online aanvragen

Voor meer informatie of om direct online aan te vragen, klik hier.