Innovatie en technologie

Kan deze internationale subsidie ons voedselsysteem herdefiniëren?

Duurzame voeding - Veganisme - Eco

In een wereld waarin de voedselindustrie steeds vaker onder de loep wordt genomen voor haar impact op gezondheid, milieu, en maatschappij, dient zich een nieuwe vraag aan: is het mogelijk om radicale verandering teweeg te brengen binnen dit gigantische systeem? Een van de initiatieven die moet leiden tot een verandering in de voedselindustrie is een internationale subsidie die niet alleen de geld beschikbaar stelt, maar toegang geeft tot een uitgebreid netwerk en aanvullende kennis.

Huidige voedselsysteem onhoudbaar

Met de huidige stand van ons voedselsysteem en de druk die het legt op natuurlijke bronnen, is de noodzaak voor verandering niet meer te negeren. Dit systeem, dat zich vaak meer richt op winst dan welzijn, veroorzaakt niet alleen schade aan onze planeet door ontbossing, watervervuiling, en een bijdrage aan klimaatverandering, maar beïnvloedt ook onze gezondheid en sociale gelijkheid.

Kan ons voedselsysteem en voedingsindustrie zo doorgaan? Het antwoord lijkt een overduidelijke nee.

Subsidie als fundament voor daadwerkelijke verandering

Hier komt de internationale subsidie voor de transformatie van het voedselsysteem en de voedingsindustrie om de hoek kijken.

Met een indrukwekkende reeks van meer dan 500 subsidies in meer dan 70 landen sinds 2019, richt deze subsidie zich op een breed scala aan interventies.

Van het betrekken van scholen en universiteiten tot het beïnvloeden van voedingsrichtlijnen en het organiseren van voedselindustrie-evenementen, de subsidie is erop gericht om een fundament te bieden voor daadwerkelijke verandering.

Niet alleen dom geld

Wat deze subsidie onderscheidt, is haar benadering van ondersteuning.

Naast financiële hulp biedt het programma toegang tot een netwerk van meer dan 200 experts, een-op-een consultaties, en een schat aan bronnen zoals rapporten, onderzoek, webinars, en evenementen.

Deze multidimensionale ondersteuning is best cruciaal voor organisaties die op het snijvlak van innovatie werken.

Voor wie?

De subsidie staat open voor individuen en organisaties wereldwijd, met een focus op projecten buiten de meest voorkomende geografische gebieden.

Een bijzondere nadruk ligt op initiatieven die geleid worden door en zinvol in dienst staan van gemarginaliseerde groepen, waarmee het programma niet alleen streeft naar verandering in het voedselsysteem, maar ook naar een inclusievere aanpak.

Ruimte voor vele innovatieve projecten om steun te vinden

Met deadlines verspreid over het jaar is er ruimte voor vele innovatieve projecten om steun te vinden.

Deze subsidie biedt een unieke kans voor iedereen die zich gepassioneerd voelt over het hervormen van ons voedselsysteem, van activisten tot academici, en van kleine boeren tot grote organisaties.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen