Innovatie en technologie

Koninklijke Shell Prijs

De Koninklijke Shell Prijs beloont een wetenschappelijke doorbraak of technologische innovatie op het gebied van duurzame ontwikkeling en energie. Duurzame ontwikkeling houdt in: de omgang met natuurlijke hulpbronnen op een wijze die de welvaart en de kwaliteit van natuur en milieu voor toekomstige generaties niet in de waagschaal stelt.

Vakgebied

Natuurwetenschappen, technische wetenschappen, levenswetenschappen, gedragswetenschappen, recht en economie

Doelgroep

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een onderzoeker die werkzaam is aan een universiteit of publiek gefinancierde onderzoeksinstelling in Nederland. De prijs is bedoeld als erkenning voor een bijzondere wetenschappelijke prestatie en als stimulans voor toekomstig onderzoek. Prijs Jaarlijks een prijs van 100.000 euro. De prijs wordt gefinancierd door Koninklijke/Shell.

Nominatieformulier

U kunt tot 9 mei 2005 uw schriftelijke voordracht voor de toekenning van de Koninklijke / Shell Prijs 2005 via het nominatieformulier (Word) indienen. Richt uw voordracht aan de algemeen secretaris van de KNAW, Prof. dr. R. Kaptein, Postbus 19121, 1000 GC Amsterdam. Persoonlijke sollicitaties naar de prijs worden niet in beschouwing genomen.

Beoordelende instantie

Een niet-permanente commissie bestaande uit leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.