Onderzoek en ontwikkeling

Laagdrempelige subsidie voor maatschappelijk betrokken onderzoekers

Maatschappelijk betrokken onderzoekers zitten vaak vol originele ideeën om de wereld verder te helpen. Een technologiestichting biedt hen nu een laagdrempelige subsidie. Daarmee krijgen ze een jaar de tijd om hun idee uit te werken.

Open Mind staat in het teken van technologie met een verrassende maatschappelijke toepassing. Denk aan Wubbo Ockels die een vlieger ontwikkelde die windenergie kan opslaan, of de drijvende armen waarmee de Delftse student Boyan Slat plastics uit de oceaan wil opvangen. Maar het kan ook een creatieve aanpak zijn om een ziekte te bestrijden, het onderwijs te verbeteren of sneller te communiceren bij rampen.
 
STW vraagt gepassioneerde wetenschappers om out of the box-ideeën met maatschappelijke impact in te dienen. Het beste plan wordt beloond met een jaar onderzoekfinanciering. Op haar jaarcongres op 5 november zal STW drie zogeheten Open Mind-subsidies van maximaal € 50.000 toekennen. Indienen kan tot 15 september.
 

Meer informatie

Open Mind 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden