Leuk! Jonge activisten kunnen subsidie aanvragen voor projecten tegen systematische racisme

Een groeiende zescijferige fonds dat internationaal actief is verstrekt subsidie voor projecten die culturele diversiteit bevorderen en tegelijkertijd de visie, talenten en ideeën van jonge mensen die de wereld positief veranderen koesteren en begeleiden. Niet zozeer als een eenmalig antwoord op de moord op George Floyd en de daaropvolgende wereldwijde verontwaardiging, maar eerder als een blijvende duurzame inzet voor rassenrechtvaardigheid. Tot 30 november kunnen o.a. jeugdige activisten en door jongeren geleide organisaties subsidie aanvragen voor projecten, innovaties en creatieve oplossingen die voorop lopen bij de bestrijding van systematische racisme, ongelijkheid, en onrechtvaardigheid in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Ook vanuit Europa kun je subsidie aanvragen!

 

Voorop lopen in de strijd tegen systematisch racisme, ongelijkheid en onrechtvaardigheid

Het fonds is opgericht om jeugdactivisten, jongerenorganisaties, projecten, innovaties en creatieve oplossingen te ondersteunen en te financieren die voorop lopen in de strijd tegen systematisch racisme, ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. 

Hoewel het ons doel is om het werk van BIPOC-personen en -gemeenschappen te ondersteunen en te bevorderen kunnen subsidieaanvragen ook betrekking hebben op projecten die solidariteit en bondgenootschap met BIPOC-personen, -gemeenschappen en -organisaties tonen.

Wat is BIPOC
BIPOC is een acroniem, dat staat voor "black, Indigenous and people of color". Het acroniem is met name in de Verenigde Staten in gebruik.

Duurzame inzet rassengelijkheid

Met name rond de moord op George Floyd liepen de emoties hoop op, ook buiten de Verenigde Staten, en werden er veel ad hoc projecten georganiseerd tegen rassengelijkheid. Mooie zaak wellicht, maar het grootste effect hebben natuur initiatieven die duurzaam zijn, en een structurele waarde hebben.

De initiatiefnemer, een groeiende zescijferige fonds is geen eenmalig antwoord op de moord op George Floyd en de daaropvolgende wereldwijde verontwaardiging, maar eerder een blijvende duurzame inzet voor rassenrechtvaardigheid.

Voorwaarden

De aanvraag moet worden gedaan door jongeren geleidde organisaties, projecten, innovaties en creatieve oplossingen die voorop lopen bij de bestrijding van systematische racisme, ongelijkheid, en onrechtvaardigheid in de Verenigde Staten en de rest van de wereld

Aanvragen

Meer informatie of gelijk online een subsidieaanvraag aanmaken.