Kunst, cultuur en media

Materiaalfonds verder als Fonds Kwadraat

Omdat het Materiaalfonds zich al een tijdje niet meer alleen richt op de financiering van materialen voor beeldend kunstenaars, fotografen en ontwerpers werd de naam wat verwarrend. Daarom is besloten de naam van het fonds te wijzigen in Fonds Kwadraat.

Fonds kwadraat

'Kunstenaars die het fonds nog niet kennen denken soms dat ze er niet terecht kunnen omdat hun project niets met materiaal te maken heeft. Dat is natuurlijk jammer. Om deze verwarring te voorkomen heeft het fonds een nieuwe naam gekregen: Fonds Kwadraat'. 

Fonds Kwadraat

Fonds Kwadraat vermenigvuldigt investeringen in kunst en ontwerp, en verrijkt de wereld met bijzondere artistieke projecten.

Het fonds s is er voor zowel gevestigde als beginnende kunstenaars en financiert projecten van verschillende omvang. Maar ook onderzoek, residencies en de aanschaf van apparatuur.

Revolving fund 

Fonds Kwadraat is een revolving fund.

Sinds zijn oprichting in 1972 heeft het fonds met een leenkapitaal van € 350.000 zo’n 2100 projecten gefinancierd met een totaalbedrag van ruim € 7.200.000. Al die jaren is, mede dankzij de stipte aflossingen door kunstenaars, het kapitaal in stand gebleven. 

Meer informatie

Fonds Kwadraat