Kunst, cultuur en media

Maximaal 30.000 euro beschikbaar voor kunstproject naar keuze

Kunstenaars proberen steeds vaker een positieve impact te hebben op maatschappelijke processen en bedrijven krijgen steeds meer behoefte aan creatieve perspectieven op vastgelopen vraagstukken. Er is maximaal 30.000 euro beschikbaar voor de persoon die een bedrijf of organisatie op een inspirerende manier heeft laten samenwerken met een kunstenaar. 

Impactproducent

Om de beloftevolle samenwerking tussen kunstenaars en bedrijven zo goed mogelijk te laten verlopen, is er een producent nodig: de impactproducent. Dit kan een ambtenaar zijn, iemand uit het bedrijfsleven of iemand die een bemiddelende positie heeft. De impactproducent en opdrachtgever kunnen ook dezelfde persoon zijn. Van belang is één cruciale kwaliteit: de gave om de samenwerking tussen de kunstenaar en organisatie zo in te richten dat er samen impact kan worden gemaakt op een maatschappelijk thema.

Impact Award

De organisator is op zoek naar deze impactproducenten. Naar degenen die de omgeving rondom een vraagstuk zó organiseren dat er ruimte is voor zowel de artistieke inbreng van de kunstenaar als voor impact van het werk op het vraagstuk, de betrokkenen en op het bijbehorende (institutionele) systeem.

Doelgroep

De winnaar van de Impact Award is de persoon die een bedrijf of organisatie op een inspirerende manier heeft laten samenwerken met een kunstenaar.

Prijs 

De winnaar van de Impact Award krijgt van de intendant van The Art of Impact het mandaat om een bestaand kunstproject (met maatschappelijke impact) te selecteren en te ondersteunen met €30.000,-.

Aanmelden

Uiterlijk 16 november via: http://theartofimpact.nl/impact-award/

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden