Onderwijs

Meer dan geld alleen: hoe dit fonds kunst, cultuur en maatschappelijke impact combineert

Jongeren cultuur

Is er iets mooiers dan kinderen en jongeren voorbereiden op een uitdagende toekomst, terwijl je hen ook verbindt via de universele talen van muziek, dans en beeldende kunst? Voor professionele culturele en maatschappelijke organisaties ligt hier nu een unieke kans. Dit fonds biedt niet alleen financiële ondersteuning maar komt ook voort uit een diepe, persoonlijke missie om creativiteit en veerkracht onder jongeren te bevorderen. Hoe dat allemaal samenkomt en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen, vertel ik je in dit artikel.

De missie achter het fonds

Dit fonds is meer dan alleen een financiële boost voor jouw project; het is een levenswerk. Het is opgericht door een dame met een rijke geschiedenis in de kunst- en cultuurwereld en een hart voor maatschappelijke vraagstukken. Haar betrokkenheid bij de samenleving en passie voor kunst vinden hun oorsprong in decennia van ideëel engagement en een kunstcollectie die ze samen met haar in 2011 overleden echtgenoot heeft opgebouwd.

Hoe dit fonds jouw organisatie kan verrijken

Het fonds kan een bijzondere partner zijn. Het gaat niet om zomaar een eenmalige subsidie, maar om een samenwerkingsverband waarbij ook inhoudelijke ondersteuning, expertise en een waardevol netwerk worden geboden.

Als je een professionele culturele of maatschappelijke organisatie bent, is dit je kans om 21ste-eeuwse vaardigheden bij kinderen en jongeren te ontwikkelen door middel van kunst en cultuur.

Doorwerking naar de doelgroep

Het mooie van deze subsidiekans vind ik toch wel dat het niet alleen de organisaties ten goede komt, maar vooral ook de jongeren zelf. Creativiteit, veerkracht en het vermogen tot samenwerken zijn essentiële vaardigheden voor de toekomst. Deze subsidie biedt de mogelijkheid om jongeren op een unieke manier hierop voor te bereiden.

Maatschappelijke impact

Persoonlijk vind ik dit fonds een prachtig voorbeeld van hoe persoonlijke passies en levenservaring kunnen worden omgezet in maatschappelijke impact.

Voor de organisaties die overwegen een aanvraag te doen: jullie dragen niet alleen bij aan jullie eigen missie, maar worden ook deel van een groter, inspirerend verhaal. Pak deze kans om samen een blijvende impact te maken op de levens van jongeren.

Meer informatie

Meer informatie, of deze subsidie direct online aanvragen.