Arbeid en werkgelegenheid

Meer geld voor een aantrekkelijker Drenthe

Het college van Gedeputeerde Staten in Drenthe stelt 1,5 miljoen euro extra beschikbaar voor sociaal-economische ontwikkelingen in het landelijk gebied. Zo wil de provincie proberen de gevolgen van krimp op te vangen. Hiermee gaat het college in op de vraag van PvdA, VVD en ChristenUnie om een aantrekkelijk landschap te creëren waarin gewoond en gewerkt kan worden.

Vitaal Platteland

Een goede sociale structuur is nodig om een grotere krimp in dorpen tegen te kunnen gaan. Al een aantal jaren werkt het college nauw samen met diverse Drentse gemeenten aan ontwikkeling van het landelijk gebied. Nu wordt er gestart met een breder programma ‘Vitaal Platteland’, waar de komende jaren alle pijlen op worden gericht.

Gemeentelijke landschapsprogramma’s

Ook landschapsonderhoud en –herstel moet de komende jaren meer prioriteit krijgen. Zo wordt Drenthe aantrekkelijker voor recreanten. Door landschapsbeheer Drenthe worden gemeentelijke landschapsprogamma’s opgesteld om dit te kunnen verwezenlijken. Daarvoor is een bedrag van €500.000,- beschikbaar gesteld.

Bloei van de provincie

In het advies ‘Bevolkingsdaling’ formuleert het college drie punten waar de komende jaren op gericht wordt, te weten: bewustwording, ontwikkeling van een langetermijnstrategie en ruimte om te experimenteren. Aan de hand van deze doelstellingen hoopt het college de bloei van de provincie te bevorderen.

Meer informatie

Subsidies provincie Drenthe