Ondernemen en investeren

Microkrediet voor startende ondernemers

Geld voor uw bedrijf? Startende ondernemers en ondernemers met een jong bedrijf kunnen wellicht gebruik maken van een een microkrediet als financiering voor het bedrijf. Het krediet wordt verstrekt aan kansrijke ondernemers die geen gewone lening bij banken kunnen krijgen nu deze terughoudend zijn geworden in de kredietverstrekking aan bedrijven.

Bijzonder aan de microkredietregeling is dat ondernemers niet alleen een bedrijfskrediet tot maximaal 35.000 euro kunnen krijgen, maar dat dit verstrekt wordt in combinatie met het coachingstraject van het provinciale IkStartSmart startersproject.

Gezamenlijke regeling

Gelders Microkrediet is een gezamenlijke regeling van de provincie Gelderland, de stadsbanken van de gemeenten Apeldoorn en Arnhem, de gemeente Nijmegen en de Kamer van Koophandel. Verwacht wordt dat het gemiddelde microkrediet 15.000 euro bedraagt. In totaal is tussen drie en vier miljoen euro beschikbaar voor kredietverlening. Daarmee kunnen 150 tot 250 Gelderse ondernemers worden geholpen. S

Startersdag

Op 7 november organiseert de Kamer van Koophandel een startersdag in Arnhem, Apeldoorn en Tiel waar informatie over Microkrediet Gelderland is te krijgen. Meer informatie over de startersdag is te vinden op de site van de kamers van Koophandel.

Actieplan recessie

Het Microkrediet Gelderland is een uitvloeisel van het Actieplan Recessie waarvoor de provincie 500.000 euro beschikbaar heeft gesteld en de regeling loopt tot eind 2012. Met deze regeling wil de provincie de motor van de regionale economie een impuls geven. De uitvoering van de Microkrediet regeling is in handen van de deelnemende Stadsbanken.