Kunst, cultuur en media

Nieuw spreekuur Kunstraad Groningen

De Kunstraad is een zelfstandige stichting die diverse budgetten van de gemeente Groningen en de provincie Groningen beheert op het gebied van de kunsten. Wanneer je subsidie wilt aanvragen voor een activiteit op het gebied van de kunsten in dit dus een relevante organisatie voor je. Met ingang van maart 2017 starten ze met een spreekuur, speciaal voor aanvragers die niet eerder in aanraking zijn geweest met de Kunstraad. 

Informatie over de subsidiemogelijheden en bespreken projectidee

In maart dit jaar start de Kunstraad Groningen met een maandelijks spreekuur. Dit is vooral bedoeld voor subsidieaanvragers die niet eerder in aanraking zijn geweest met de Kunstraad. Zo kunnen de Kunstraad en de aanvrager zich op een laagdrempelige manier aan elkaar voorstellen. Tijdens het spreekuur kan de aanvrager informatie krijgen over subsidiemogelijkheden of een projectidee bespreken. Eventueel kan dit van te voren per e-mail worden toegestuurd (maximaal een A4). 

Spreekuren 2017

Op onderstaande data is van 14.00 tot 16.00 uur na aanmelding een spreekuur mogelijk.

  • 30 maart
  • 26 april
  • 31 mei
  • 29 juni
  • 27 juli
  • 28 september
  • 26 oktober
  • 30 november
  • 21 december

Eerst aanmelden

Je kunt je niet even spontaan aanmelden.

Je kunt je uiterlijk een week voor aanvang van het spreekuur aanmelden bij Annette Steenhuisen, annette.steenhuisen@kunstraadgroningen.nl.
Bij je aanmelding graag aangeven wat je wilt bespreken.

Er wordt een half uur per aanvrager gereserveerd en er wordt op volgorde van binnenkomst een planning gemaakt.

Overige cultuurfondsen

De Kunstraad is verantwoordelijk voor de coördinatie van het Groninger fondsenoverleg. Het Groninger fondsenoverleg is bedoeld als spreekuur voor potentiële aanvragers. Wie een globaal idee wil laten toetsen of een plan aan meerdere fondsen tegelijk wil presenteren, kan op afspraak een presentatie geven en meteen feedback krijgen. Op deze manier weet je als aanvrager snel voor welke fondsen je in aanmerking zou kunnen komen of hoe je je kansen op een bijdrage kunt vergroten. Er worden geen concrete toezeggingen gedaan maar je krijgt wel een indicatie. 

Deelnemers aan het Groninger fondsenoverleg zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, het J.B. Scholtenfonds / H.S. Kammingafonds, het Fonds voor de Landbouw, de Emmaplein Foundation, de Stichting Beringer Hazewinkel, de NAM, het VSB Fonds en de Kunstraad Groningen. 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden