Kunst, cultuur en media

Nieuwe aanvraagperioden subsidie voor musea en erfgoedinstellingen

Museum - Erfgoed

Ben je actief in een museum of beheer je een erfgoedcollectie, inclusief archieven, en heb je plannen voor innovatie? Goed nieuws! Er zijn nieuwe aanvraagperioden aangekondigd voor een interessante subsidie die gericht is op erfgoedinnovatie. Deze kans is speciaal voor instellingen zoals die van jou, met een focus op publiek en presentatie. Dit is een perfect moment om je erfgoedproject een boost te geven. Met de juiste financiële steun kan jouw instelling innovatieve projecten realiseren die niet alleen het erfgoed behouden, maar ook de manier waarop we erfgoed ervaren, vernieuwen. Mis deze kans niet en begin vandaag nog met het plannen van je aanvraag!

Deze subsidie stimuleert projecten die erfgoed op vernieuwende wijzen presenteren, en verhalen over erfgoed op een maatschappelijk relevante manier vertellen. Of het nu gaat om een unieke tentoonstelling, een herinrichting of een thematische samenwerking, deze subsidie biedt de middelen om jouw ambities waar te maken. En het mooie is, het bereik van deze projecten is gericht op een divers publiek, wat bijdraagt aan een breder maatschappelijk draagvlak.

Belangrijke data om te noteren

Voor 2024 zijn er twee belangrijke deadlines om in gedachten te houden: 4 april en 5 september. Zorg dat je je aanvraag voor deze data indient. Dit is jouw kans om de nodige financiële ondersteuning te krijgen voor projecten die een verschil maken.

Wat kan deze subsidie betekenen?

Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van nieuwe manieren van behoud van hedendaagse kunst, of het ontwikkelen van verhalen die met jouw collectie verteld kunnen worden. Ook samenwerkingen die resulteren in een sterkere sector zijn mogelijk. Het is een uitgelezen kans om de erfgoedsector innovatiever en dynamischer te maken.

Voorwaarden en aanvraag

Deze subsidie is toegankelijk voor musea en collectiebeherende erfgoedinstellingen met een publieksfunctie. Let wel, er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan de aanvraag, zoals de hoogte van de projectbegroting. Maar laat je hierdoor niet afschrikken; de subsidie kan tot 40% van de projectkosten bedragen, met een minimale begroting van €25.000.

Meer informatie

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen.

Gerelateerde fondsen en subsidies