Kunst, cultuur en media

Nieuwe aanvraagronde voor kunstpublicaties geopend: deadline 25 januari

Publicaties kunst - moderne kunst - boeken - tijdschriften

Uitgevers en kunstenaars opgelet! Er is een nieuwe aanvraagronde geopend om bijzondere publicaties te realiseren die de hedendaagse beeldende kunst op de kaart zetten. Het doel is om de kennis en verspreiding van deze kunstvorm te bevorderen onder een zowel nationaal als internationaal publiek. Aanvragers kunnen rekenen op een bijdrage van maximaal 35% tot 50% van de productiekosten, afhankelijk van de aard en innovativiteit van de publicatie. Je kunt de subsidie online aanvragen tot uiterlijk 25 januari a.s. Deze subsidie biedt een geweldige kans voor de beeldende kunstsector om vernieuwende werken te publiceren en een breder publiek te bereiken. We adviseren je om een eventuele aanvraag tijdig in te dienen, gezien de strakke deadline en het competitieve karakter van de subsidie.

Wat wordt er gesubsidieerd?

De subsidie richt zich op diverse publicatievormen. Dit omvat onder meer oeuvrepublicaties als reflectie van een kunstenaar op zijn werk, eerste publicaties voor opkomend talent, en innovatieve digitale publicaties.

De nadruk ligt op vernieuwing en het stimuleren van discussie en inzicht in de hedendaagse beeldende kunsten.

Wie komt in aanmerking?

De regeling staat open voor zowel individuele kunstenaars als uitgevers. Belangrijk is dat de kunstenaar op wie de publicatie betrekking heeft, minimaal drie tot vier jaar professioneel werkzaam moet zijn geweest in de beeldende kunst, of een relevante hbo-opleiding gevolgd moet hebben.

Financiële bijdrage

Aanvragers kunnen rekenen op een bijdrage van maximaal 35% tot 50% van de productiekosten, afhankelijk van de aard en innovativiteit van de publicatie.

Aanvraagprocedure

De aanvraag moet online ingediend.

Aanvragers dienen diverse documenten en motiveringen bij te voegen, waaronder visueel materiaal, een promotie- en distributieplan en financiële offertes.

Deze subsidie biedt een geweldige kans voor de beeldende kunstsector om vernieuwende werken te publiceren en een breder publiek te bereiken. Geïnteresseerden worden aangemoedigd hun aanvraag tijdig in te dienen, gezien de strakke deadline en het competitieve karakter van de subsidie.

Meer informatie

Meer informatie of deze subsidie direct aanvragen.