Bouw en monumentenzorg

Nieuwe Duurzaamheidslening van SVn energiebesparende maatregelen eigen woning

SVn heeft de Duurzaamheidslening ontwikkeld in samenspraak met gemeenten en provincies. De Duurzaamheidslening maakt het voor particuliere eigenaren mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen in en aan de eigen woning.

Voorbeelden duurzaamheidsmaatregelen

Enkele voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, thermische beglazing, gevelisolatie, vloerisolatie, verwarmingsinstallatie en specifieke duurzaamheidsmaatregelen.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is de eerste drie jaar aflossingsvrij. De eigenaar betaalt dan alleen rente. Na de eerste drie jaar gaat de eigenaar rente en aflossing betalen. De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot bedragen van € 7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen.

De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,-. De rente is gebaseerd op het 10 of 15 jaar vaste rentetarief van SVn, met daarop een korting van 3%. Op dit moment voeren de gemeenten Hardenberg, Koggenland, Apeldoorn, Delft, Eindhoven en Amersfoort al de Duurzaamheidslening.