Bouw en monumentenzorg

Nieuwe subsidie culturele en natuurprojecten gerelateerd aan water

Een aantal partijen slaan de handen ineen om een nieuw fonds op te richten voor het financieel ondersteunen van culturele en natuurprojecten gerelateerd aan het onderwerp water. Jaarlijks is er ca. 50.000 euro beschikbaar. Het nieuwe fonds zal media 2017 actief worden.

Gelders Waterschapsfonds

Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland en Waterschap Vallei en Veluwe slaan de handen ineen om culturele en natuurprojecten in de regio financieel mogelijk te maken. 

Doelstelling van het fonds is het financieel ondersteunen van aan het onderwerp water gerelateerde cultuurhistorische- en/of natuurprojecten die ontwikkeld en uitgevoerd worden binnen het beheersgebied van de Waterschappen, in landelijk en/of stedelijk gebied.’

Projecten waarin de beleving van natuur, cultuur en water centraal staat

Het fonds is speciaal bedoeld voor aan waterschappen gerelateerde, ‘meerlaagse’ projecten waarin de beleving van natuur, cultuur en water centraal staat. Het Gelders Waterschapsfonds hoopt zich door de jaren heen te kunnen ontwikkelen tot steunpilaar voor Gelderse initiatieven.

Subsidiebudget

De waterschappen storten jaarlijks een totaalbedrag van €50.000 in het fonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland beheert de uitgave en een commissie selecteert projecten die binnen de criteria vallen. 

Meer informatie

Gelders Waterschapsfonds

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden