Nieuwe subsidie stimuleert gendergelijkheid op de arbeidsmarkt

Vrouw - Werk - Baan - Lanchende vrouw

In een tijd waarin het streven naar gendergelijkheid steeds meer aandacht krijgt, is er een nieuwe subsidie beschikbaar die zich richt op het stimuleren van sociale innovatieprojecten voor een meer genderevenwichtige arbeidsmarkt. Deze regeling biedt unieke kansen voor organisaties om strategieën en praktijken te ontwikkelen en implementeren die gendergelijkheid binnen hun werkomgeving bevorderen. Dit is een geweldige kans voor organisaties die zich inzetten voor gendergelijkheid en die willen investeren in de toekomst van een genderevenwichtige arbeidsmarkt. Door deel te nemen aan deze regeling, kunnen organisaties niet alleen een positieve impact hebben op hun eigen werkomgeving, maar ook bijdragen aan maatschappelijke verandering.

Wat houdt de regeling in?

Deze subsidie ondersteunt een breed scala aan thema's gericht op het versterken van de positie van vrouwen en het bevorderen van gendergelijkheid op de arbeidsmarkt.

Dit omvat onder meer het vergroten van de participatie van vrouwen in de STEM-sectoren, het faciliteren van een betere combinatie tussen arbeid en mantelzorg, het stimuleren van economische zelfstandigheid en het aanmoedigen van een gelijkere verdeling van werk- en zorgtaken.

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De subsidie staat open voor samenwerkingsverbanden tussen maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en arbeidsorganisaties.

Het is hierbij belangrijk dat je als samenwerkingsverband een combinatie vormt waarin ten minste één maatschappelijke organisatie of kennisinstelling en één arbeidsorganisatie zijn betrokken.
Dit bevordert de samenwerking tussen verschillende partijen met als doel innovatieve oplossingen te vinden voor het realiseren van gendergelijkheid.

Belangrijke voorwaarden en restricties

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten projecten bijdragen aan het doel van gendergelijkheid.

Het is belangrijk op te merken dat er beperkingen zijn met betrekking tot de soorten kosten die gesubsidieerd kunnen worden, zoals kosten die voortvloeien uit wettelijk verplichte taken en kosten voor verbruiksgoederen.

Subsidie

In totaal is er € 5.500.000 subsidie.
Per aanvraag bedraagt de subsidie tussen de € 300.000 en € 1.500.000.

Wie kan aanvragen en wanneer?

Aanvragen kunnen worden ingediend door de hoofdaanvrager van het samenwerkingsverband.

De subsidieaanvraag kan online worden ingediend binnen de indientermijn van 6 mei 2024 tot en met 7 juni 2024. 

Meer informatie of deze subsidie aanvragen