Natuur, milieu en energie

Nieuwe subsidie voor groepen bewoners, organisaties en bedrijven

Er is een nieuwe laagdrempelige subsidie die groepen bewoners, organisaties of bedrijven stimuleert om lokaal een bijdrage te leveren aan energiebesparing of het opwekken van hernieuwbare energie. Meest opvallend aan deze nieuwe subsidie is de mogelijkheid om verschillende fases van een lokaal initiatief te kunnen ondersteunen. De subsidie groeit als het ware mee met het initiatief. De subsidie wordt dan ook per fase van de ontwikkeling uitgekeerd.

Toepassing

Nieuwe subsidiemogelijkheid van de provincie Overijssel voor lokale energie-initiatieven. Het gaat om een laagdrempelige regeling die groepen bewoners, organisaties of bedrijven stimuleert om lokaal een bijdrage te leveren aan energiebesparing of het opwekken van hernieuwbare energie.

Meegroeisubsidie

De subsidie groeit als het ware mee met het initiatief; de subsidie wordt per fase van de ontwikkeling uitgekeerd.

  • De fase van ideevorming en projectvoorbereiding
  • De daadwerkelijke realisatie van een eerste project
  • De verdere professionalisering van de organisatie

Wens Gedeputeerde Staten

Met de invoering van de nieuwe regeling komt het college van Gedeputeerde Staten tegemoet aan een wens van Provinciale Staten. Vanuit Provinciale Staten is in het verleden verschillende keren aandacht gevraagd voor deze specifieke groep.

Meer informatie

Kijk voor een overzicht van alle stimuleringsregelingen van de provincie op gebied van energie op www.overijssel.nl/nieuweenergie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden