Kunst, cultuur en media

Nieuwe subsidie voor kunstenaars met interesse in kunstmatige intelligentie en verlichting

Kunst - Verlichting - AI

Ben je een kunstenaar met interesse in kunstmatige intelligentie of intelligente verlichting? Er is nu een unieke subsidie beschikbaar die je de kans biedt om samen te werken met studenten en experts om innovatief werk te creëren dat deze disciplines overstijgt. Of je nu al ervaring hebt met deze technologieën of niet, je kunt online een aanvraag indienen binnen de gestelde periode. De subsidie bedraagt maximaal € 6.000 per project.

Toepassing van de subsidie

Deze subsidie is gericht op het ondersteunen van kunstenaars die willen werken op het snijvlak van technologie en kunst. Projecten moeten zich specifiek richten op kunstmatige intelligentie of intelligente verlichtingsoplossingen en worden uitgevoerd in samenwerking met een aan een universiteit verbonden initiatief voor onderwijsinnovatie en creatieve samenwerking.

Kunstenaars krijgen toegang tot de expertise en faciliteiten van de universiteit, met de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te presenteren. Voorbeelden van eerdere projecten zijn onder andere kunstwerken die gebruik maken van interactieve verlichting om menselijke emoties te weerspiegelen en installaties die door middel van AI reageren op de aanwezigheid en bewegingen van toeschouwers.

Doelgroep en werkgebied

De subsidie is bedoeld voor individuele kunstenaars en kunstenaarscollectieven die actief zijn in Nederland en geïnteresseerd zijn in interdisciplinaire samenwerkingen.

Hoewel ervaring met kunstmatige intelligentie of verlichtingstechnologie een pre is, is het geen vereiste.

Voorwaarden en restricties

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moeten projecten een interdisciplinair karakter hebben en technologie combineren met kunst.

Samenwerking met studenten en experts van de universiteit is vereist, en de projecten moeten een publieke presentatie of tentoonstelling omvatten.

Daarnaast moeten deelnemers beschikbaar zijn voor workshops en samenwerkingssessies, en het project moet binnen een jaar voltooid zijn.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies