Algemeen

Nieuwe subsidiekansen in Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam staat op het punt een mijlpaal te vieren die maar één keer in de geschiedenis voorkomt: het 750-jarig bestaan van de stad. Dit jubileum biedt een unieke kans voor creatievelingen, organisaties en burgers om deel uit te maken van een jaar vol festiviteiten en initiatieven die de rijke geschiedenis, diversiteit en toekomstvisie van Amsterdam belichten. Ter ondersteuning van deze viering is er een speciale subsidieregeling in het leven geroepen. Je kunt subsidie aanvragen voor initiatieven die inzicht geven in het verleden, heden en de toekomst van de stad, die de gemeenschapszin versterken, en die Amsterdam in al zijn facetten tentoonstellen.

Wat houdt deze regeling in?

De regeling is ontworpen om financiële steun te bieden aan projecten die bijdragen aan de viering van Amsterdam 750. Dit omvat initiatieven die inzicht geven in het verleden, heden en de toekomst van de stad, die de gemeenschapszin versterken, en die Amsterdam in al zijn facetten tentoonstellen. De regeling moedigt samenwerking, innovatie en inclusiviteit aan, met een focus op projecten die een langdurige impact hebben.

Wie kan aanvragen?

De subsidieregeling staat open voor zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zonder winstoogmerk die in Amsterdam of Weesp zijn gevestigd. Er zijn specifieke criteria waaraan voldaan moet worden, zoals het hebben van een duidelijk verband met een van de programmalijnen van Amsterdam 750 en het realiseren van een project dat gedeeltelijk openbaar toegankelijk is.

Subsidiebedragen en categorieën

Aanvragers kunnen kiezen uit drie verschillende subsidiebedragen, afhankelijk van de schaal en de impact van hun project: €10.000, €20.000, of €50.000.

Daarbij wordt verwacht dat de projecten samenwerkingen aangaan en bijdragen aan één of meer van de thematische programmalijnen die zijn opgesteld voor de viering.

Toewijzingsproces en criteria

De aanvragen worden beoordeeld op basis van hun bijdrage aan de viering, toekomstbestendigheid, samenwerking, en haalbaarheid & uitvoerbaarheid. Belangrijk is dat de projecten niet alleen voor het jubileumjaar zelf betekenis hebben, maar ook een nalatenschap achterlaten voor de toekomst.

Belangrijke data en hoe aan te vragen

Het indienen van aanvragen gaat digitaal, en er zijn verschillende aanvraagrondes.
De verstrekker benadrukt het belang van tijdig aanvragen en het zorgvuldig volgen van de richtlijnen om de beste kans op succes te garanderen.

Een unieke kans

De subsidieregeling biedt een unieke kans om deel uit te maken van een historische viering. Het is een uitnodiging aan iedereen die Amsterdam een warm hart toedraagt om creatief bij te dragen aan deze mijlpaal. Of je nu een kunstenaar bent, een lokale organisatie, of gewoon iemand met een goed idee om Amsterdam te vieren, dit is jouw moment.

Heb je een projectidee dat Amsterdam op een unieke manier in de schijnwerpers zet? Wacht dan niet langer en ontdek hoe je via de subsidieregeling jouw initiatief kunt realiseren. 

Meer informatie of deze subsidie online aanvragen