Kunst, cultuur en media

Nieuwe subsidiemogelijkheid voor interactieve projecten

Er is een nieuwe subsidie voor interactieve projecten van Nederlandse bodem. Er is in totaal € 20.000,- beschikbaar voor urgente, innovatieve projecten, van hoge artistieke kwaliteit en met internationale potentie, die een collectieve ervaring bieden en een link hebben naar een visueel element.

Over deze nieuwe subsidie

Via de Filmfonds Doclab Interactive Grant wordt € 20.000 euro toegekend aan makers voor de ontwikkeling van interactieve projecten van Nederlandse bodem. De projecten worden geselecteerd uit de projecten die deel uit maken van IDFA DocLab 2017, het nieuwe-media-programma van IDFA.

Met de bijdrages worden de makers in staat gesteld de projecten gereed en presentatieklaar te maken voor IDFA DocLab 2017.

Op 31 oktober worden tijdens de persconferentie van IDFA de winnaars van de Filmfonds DocLab Interactive Grant bekendgemaakt.

Voorwaarden

Voor de Filmfonds Doclab Interactive Grant zoeken IDFA en het Filmfonds naar projecten van Nederlandse makers, die eventueel in internationale coproductie tot stand komen. Om in aanmerking te komen voor de bijdrage voldoen de projecten aan de volgende criteria: het zijn urgente, innovatieve projecten, van hoge artistieke kwaliteit en met internationale potentie, die een collectieve ervaring bieden en een link hebben naar een visueel element.

Over IDFA DocLab

IDFA’s nieuwe-media-programma DocLab biedt een internationaal platform aan multidisciplinaire documentairemakers en mediakunstenaars werkzaam op het grensgebied tussen documentairekunst en nieuwe media. Het programma onderzoekt de artistieke mogelijkheden van de hedendaagse netwerkcultuur, verkent hoe de digitale revolutie documentairekunst verandert, signaleert nieuw talent en biedt ruimte aan de belangrijkste pioniers van het digitale tijdperk.

Meer informatie

IDFA en Filmfonds intensiveren samenwerking

 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden