Innovatie en technologie

Nieuwe subsidieoproep voor innovatie in de wintersport

Snowboarden - Wintersport

Ben je klaar om de Nederlandse wintersport naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze nieuwe subsidieoproep, een samenwerkingsverband dat inclusief het NOC*NSF (TeamNL) tot stand is gekomen, jouw springplank naar succes. Met een focus op innovatie en topprestaties, biedt deze oproep een unieke kans voor ondernemers, kennisinstellingen, en andere innovators die de handen ineen slaan met topsportorganisaties. Tot wel €33.333 kan jouw project ontvangen om de prestaties binnen de wintersport te verbeteren. Het totale budget voor deze ronde? Een koele €100.000.

Jouw project: van idee tot podium

Het hart van deze subsidieoproep klopt voor projecten die real-time feedbacksystemen ontwikkelen voor disciplines zoals langebaanschaatsen, shorttrack relay, snowboard freestyle, en paraskiën.

Het doel? Atleten en coaches voorzien van onmiddellijke, waardevolle inzichten die het verschil kunnen maken tussen zilver en goud.

Voor wie?

Deze subsidie staat open voor die innovatieve geesten die samenwerken met een onderneming én een topsportorganisatie.

Of je nu een startup runt die de nieuwste technologieën ontwikkelt, of deel uitmaakt van een kennisinstituut met een passie voor sport, dit is jouw kans om bij te dragen aan de Nederlandse trots op het ijs en in de sneeuw.

Focuspunten en voorbeelden

  • Langebaanschaatsen: Ontwikkel een systeem dat schaatsers real-time feedback geeft over hun slagtechniek.
  • Shorttrack Relay: Een tool die atleten helpt het perfecte wisselmoment te vinden.
  • Snowboard Freestyle: Instrumentatie voor het analyseren en verbeteren van rotatiesnelheden tijdens trucs.
  • Paraskiën: Een project gericht op aerodynamische innovaties voor snelheidsdisciplines.

Hoe doe je mee?

De weg naar subsidie is tweeledig. Begin met het indienen van je projectidee voor 15 april.

Na goedkeuring van de beoordelingscommissie volgt de uitwerking van een volledig projectvoorstel. Let op: een eigen bijdrage of cofinanciering van minstens 30% van het totale projectbudget is vereist.

Benut deze kans

Met een indientermijn van februari tot april 2024 is het nu het moment om jouw innovatieve project van de grond te krijgen.

Dus, heb jij een idee dat de Nederlandse wintersport kan revolutioneren? Wacht dan niet langer en dien je project in. Wie weet leidt jouw innovatie wel tot de volgende gouden plak voor TeamNL.

Meer informatie of aanmelden