Kunst, cultuur en media

Nog 6 dagen voor aanvragen subsidie grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek

Gemengde teams van Afrikaanse, Aziatische en / of Europese journalisten kunnen tot 15 juli een subsidieaanvraag indienen om grensoverschrijdende illegale geldstromen, belastingmisbruik en corruptie in Afrika, Azië en Europa te onderzoeken. Het totale bedrag per oproep is ongeveer 50.000 euro.

Wie kan deze subsidie aanvragen

Intercontinentale journalistenteams bestaande uit ten minste één Afrikaanse, één Aziatische en / of één Europese journalist kunnen zich aanmelden voor de MoneyTrail subsidie, waarmee je grensoverschrijdende illegale geldstromen, belastingmisbruik en corruptie in Afrika, Azië en Europa kunt onderzoeken.

Beschikbare subsidie

Er zijn 10 aanvraagrondes over de drie jaar. Het totale bedrag per oproep is ongeveer 50.000 euro.

Goed om te weten

  • Projecten worden geselecteerd door een onafhankelijke, anonieme jury van vier personen met ruime ervaring in onderzoeksjournalistiek in Afrika, Azië en Europa
  • Om in aanmerking te komen voor aanmelding, moeten de teams ervoor zorgen dat hun verhaal wordt gepubliceerd op ten minste twee continenten. Daarom zullen ze tijdens de aanvraagprocedure worden gevraagd om intentieverklaringen te uploaden voor publicatie door mediaorganisaties in ten minste twee continenten

Over de MoneyTrail subsidie

MoneyTrail ondersteunt kosten gerelateerd aan journalistiek onderzoek voor alle media. Dit kan reizen, vertalen, toegang tot betaaldatabases of gewoon tijd tot onderzoek omvatten. De teams zullen een begroting moeten opstellen van de totale kosten van hun onderzoeksproject.

Meer informatie en aanvragen

Ga naar de subsidie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden