Kunst, cultuur en media

Nog €25.000 beschikbaar voor kleinschalige culturele projecten in Groningen!

Toneel

Heb je altijd al dat ene creatieve project willen uitvoeren maar kwam je net dat beetje budget tekort? Goed nieuws! Er is nog €25.000 beschikbaar dit jaar voor kleinschalige culturele projecten in Groningen die op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. In tijden waarin de culturele sector het zwaar heeft, vinden wij dit een fantastische mogelijkheid om de lokale kunst en cultuur een impuls te geven. Het is ook een mooie kans om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, zonder dat het een groot financieel risico met zich meebrengt.

De uitgelezen kans voor creatievelingen

Deze subsidie is speciaal bedoeld voor podiumkunstenaars, makers, en zzp'ers in de culturele sector. Of je nu een acteur, muzikant, of choreograaf bent, als je in de gemeente Groningen woont en minimaal drie jaar professioneel actief bent in de culturele sector, zou dit wel eens de kickstart van je volgende project kunnen zijn.

Wat is er mogelijk?

Het draait allemaal om kleinschalige, live uitvoeringen voor publiek. Dat kan gaan van een openluchtconcert tot een theaterstuk in een lokale zaal. Hierbij is er de mogelijkheid om tot €2.500 of €5.000 aan te vragen, afhankelijk van je projectbegroting. En het mooie? Het kan tot 100% van de kosten dekken!

Let op de voorwaarden en beperkingen

Zorg er wel voor dat je project tussen 1 november 2023 en 1 januari 2024 plaatsvindt. En let op: je kunt maar één keer een aanvraag doen. Als je al gebruik maakt van een andere gemeentelijke subsidie, kun je niet dubbelop gaan.

Hoe kun je aanvragen?

Het loket opent op woensdag 1 november om 12:00 uur. Wees er dus snel bij! De aanvraag moet digitaal worden ingediend en vergeet niet alle benodigde bijlagen mee te sturen, waaronder een omschrijving van je project, een begroting en dekkingsplan, en een publiciteitsplan.