Kunst, cultuur en media

Oe la la: Speeddates met creatieve fondsen

Oe la la. Wanneer je actief bent in de creatieve sector kun je nu op speeddate met een aantal creatieve fondsen. Je kunt alles vragen over subsidiemogelijkheden, fondsbeleid en natuurlijk ook jouw idee kort toetsen. De speeddates zijn onderdeel van een open dag, georganiseerd door een creatief fonds. Tijdens deze open dag zal het fonds trouwens ook een aantal nieuwe open oproepen en regelingen lanceren. Kortom: reden genoeg om als creatief deze datum in je al dan niet virtuele agenda met rood te omcirkelen.

Over de speeddates met creatieve fondsen

Een belangrijk onderdeel van de open dag zijn de speeddates met medewerkers van het fonds en een aantal andere organisaties. Wil je graag speeddaten? Kijk voor meer informatie onderaan het programma. 

Bring it on! Open dag Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie op donderdag 28 maart opnieuw Bring it on!. Op deze open dag komt de ontwerpende sector samen, vertelt directeur Syb Groeneveld over hun nieuwe plannen en gaat men in gesprek over ambities, ontwerpideeën en maatschappelijke impact.

Via publieke interviews met ondersteund ontwerptalenttoont men de kracht van ontwerp en de waarde van ontwerpend onderzoek. Ontwerpers, makers, talenten en instellingen laten zien wat de subsidie die zij ontvingen voor hen heeft betekend en samen bediscussiërenzwe nieuwe ontwikkelingen.

In een afwisselend programma staan de thema's professionalisering, samenwerking en talentontwikkeling centraal. Ook lanceert het fonds tijdens Bring it on! een aantal nieuwe open oproepen en regelingen.

Locatie

Datum
Donderdag 28 maart 2019

Tijd
14.00 uur - 17.00 uur, borrel aansluitend 

Locatie
Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam 

Aanmelden
Meld je aan via het aanmeldformulier.

Programma 

14.30
Welkom door moderator Stephanie Afrifa.

14.35    
Vraaggesprek met directeur-bestuurder Syb Groeneveld over het afgelopen jaar en plannen voor de komende periode.

14.45    
Storytelling en Immerse\Interact – Joris van Ballegooijen (Stimuleringsfonds) .
Wat zijn de opties voor makers en verhalenvertellers bij het fonds? Digitale cultuur vermengt zich met vrijwel alle denkbare artistieke disciplines. In de basisregeling Digitale cultuur zien we dat voorstellen vaak vertrekken vanuit onderzoek naar technologie. Met Immerse\Interact en Literatuur op het Scherm bieden we ook ruimte aan de producties zelf. 

15.00
Duurzaamheid in de modesector – modeplatforms, FASHIONCLASH, State of Fashion en M-ODE, en modecollectief Das Leben am Haverkamp 
Dat de mode-industrie anders zou moeten functioneren, horen en lezen we inmiddels overal. Maar wat vinden ontwerpers en modeplatforms hiervan en wat is hun aanpak? Andrea Kristić, stafmedewerker Vormgeving, gaat in gesprek over duurzaamheid in de modesector. 

15.20
Interieur en interdisciplinariteit – ontwerper Siba Sahabi en adviseur Aslı Çiçek reflecteren op het vak.

15.30
Samenwerken aan de zorg – ontwerper Manon van Hoeckel en Gijsbert van Herk (Bestuursvoorzitter Humanitas) in gesprek over opdrachtgeverschap.

15.45
Pauze.

16.00    
Experimenteren in werkplaatsen – wat is de waarde van samenwerking met een bedrijf, lab of industriële partner? 

16.10    
Talentontwikkeling – interview met ontwerpers die afgelopen jaar een talentontwikkelingswerkbeurs ontvingen o.a. Joana Chicau (voertaal: Engels).

16.25
Remix en sampling als methode voor vernieuwend ontwerp – welke ideeën, stijlen of verhoudingen ontstaan als mainstream werelden en tegenculturen samenkomen of botsen? Farida Sedoc gebruikt remix en sampling als methode in haar werk en bespreekt welke erkenning en eigenaarschap je hiermee kunt afdwingen. 

16.45    
Diversiteit en nieuwe festivals – initiatiefnemers Brigitte van der Sande van Other Futures 2020 en Shirin Mirachor van Get Me - for today's activist lichten hun programmering toe. 

17.00    
Wrap-up met directeur-bestuurder Syb Groeneveld

17.05    
Borrel, tot 18.30.

Speeddates 

We vertelde het al, een belangrijk onderdeel van Bring it on! zijn de speeddates met medewerkers van het Stimuleringsfonds en een aantal andere organisaties.

Je kan in een speeddate alles vragen over subsidiemogelijkheden, fondsbeleid en natuurlijk ook jouw idee kort toetsen. De speeddates zijn duidelijk niet bedoeld om je portfolio of een conceptaanvraag voor te leggen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een regeling? Ben je geïnteresseerd in een open oproep? Heb je vragen over de mogelijkheden van een rentevrije lening van Fonds Kwadraat? Of wil je speeddaten met de BNO omdat je vragen hebt over je eigen beroepspraktijk? Meld je aan: men koppelt je vraag met de juiste expert. 

Alvast aanmelden is vanwege beperkte capaciteit raadzaam. Laat dan ook weten welke vraag of vragen je hebt. Ze organiseren dan een korte ontmoeting met een fondsmedewerker of met een externe deskundige.

Blokkenschema voor speeddates
14.30 – 15.30 uur 
15.30 – 16.30 uur

Aanmelden 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden