Natuur, milieu en energie

Ontdek jouw subsidiekansen voor groene vrijwilligersprojecten in 2024

Natuur - Natuurbeheer - Natuurbescherming

Ben jij gepassioneerd over natuurbehoud, biodiversiteit en betrokkenheid bij het landschap? Goed nieuws! In 2024 biedt een fonds in Noord-Holland een geweldige kans voor vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor groene projecten. Met een beschikbaar budget van € 45.000 biedt dit fonds financiële ondersteuning aan projecten die een positieve impact hebben op de biodiversiteit en het natuurlijk milieu in Noord-Holland. In het voorgaande jaar klopten meer dan tachtig vrijwilligersorganisaties aan bij dit fonds met diverse projectideeën. Een aanzienlijk aantal projecten kreeg groen licht, wat aantoont dat er ruimte is voor innovatieve en impactvolle ideeën.

Wat houdt deze kans in?

Dit fonds stelt een aanzienlijk bedrag beschikbaar voor groene initiatieven. Het richt zich op het versterken van de soortenrijkdom en het betrekken van diverse doelgroepen en partners bij natuur- en landschapsbeheer. Of je nu een specifieke plant- of diersoort wilt beschermen of participatie bij de natuurlijke leefomgeving wilt bevorderen, dit is jouw kans om een verschil te maken.

Voor wie is dit bedoeld?

Elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee kan een subsidieaanvraag indienen.

Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor iedereen die betrokken is bij milieu-educatie, natuurbeheer, en andere groene initiatieven om hun plannen te realiseren.

Waar moet jouw aanvraag aan voldoen?

Jouw aanvraag moet een duidelijke focus hebben op biodiversiteit, soortenbescherming, en participatie in de natuurlijke leefomgeving.

Projecten die gericht zijn op natuurbeheer, landschapsbeheer, natuureducatie of natuurinrichting komen in aanmerking.

Je kunt aanvragen indienen vanaf € 500 tot maximaal € 25.000.

Inspiratie uit het verleden

In het voorgaande jaar klopten meer dan tachtig vrijwilligersorganisaties aan bij dit fonds met diverse projectideeën. Een aanzienlijk aantal projecten kreeg groen licht, wat aantoont dat er ruimte is voor innovatieve en impactvolle ideeën.

Hoe werkt het beoordelingsproces?

Een deskundige jury beoordeelt de aanvragen op haalbaarheid, aanpak, betrokkenheid van vrijwilligers, en de impact op natuur en landschap. Zij kijken ook naar de maatschappelijke relevantie van de projecten.

Jouw volgende stap

Heb je een projectidee dat aansluit bij deze criteria? Twijfel dan niet en dien jouw aanvraag in. Dit is jouw kans om actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Ontdek alles wat je moet weten en hoe je deze kans kunt benutten door hier te klikken. Sluit je aan bij onze gemeenschap van fondsenwervers en draag bij aan een groenere toekomst!