Onderwijs

Ontdek nieuwe beurs: unieke kans voor studenten in het Koninkrijk der Nederlanden om hun horizon te verbreden

Bonaire

Heb je ooit gedroomd van een studie- of stageavontuur dat niet alleen je kennis vergroot maar ook je wereldbeeld transformeert? Als student binnen het Koninkrijk der Nederlanden biedt een gloednieuwe beurs je nu deze fantastische kans! Vanaf nu staat er een unieke regeling open die studenten van Aruba tot Nederland, en van Bonaire tot Sint Maarten met elkaar verbindt. Deze bijzondere kans stelt je in staat om de diversiteit en rijkdom van ons Koninkrijk te ervaren. Met een financiële ondersteuning die kan oplopen tot €5.900, zijn jouw mogelijkheden bijna grenzeloos. Dit is hét moment om je academische pad te verrijken met waardevolle culturele inzichten en professionele ervaringen. Waag de sprong, ontdek nieuwe horizonten en verrijk je studietijd met ervaringen die je voor altijd zullen bijblijven. Dit avontuur wacht op jou, grijp het met beide handen aan!

Wat houdt het in?

Deze gloednieuwe beurs biedt financiële steun aan voltijdstudenten die voor een periode van 2 tot 6 maanden willen deelnemen aan een studie-uitwisseling of stage binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Of je nu in Europees Nederland studeert en naar Curaçao wilt, of op Aruba zit en een ervaring in Sint Maarten zoekt, deze subsidie maakt het mogelijk.

En het mooie is: het dekt niet alleen je reiskosten, maar ook je levensonderhoud tijdens deze periode.

Voor wie is het?

Deze kans is er voor jou als je voltijd ingeschreven staat voor een opleiding op mbo-, hbo-, of wo-niveau bij een onderwijsinstelling in het Koninkrijk.

Belangrijk is dat je de Nederlandse nationaliteit hebt of daaraan gelijkgesteld bent.

Ook moet je in ieder geval het eerste jaar van je studie succesvol hebben afgerond.

Hoeveel kun je krijgen?

Afhankelijk van waar je heengaat en hoe lang je blijft, varieert de subsidie van €4.200 tot €5.900.

Dat is een aardig bedrag dat een groot deel van je kosten kan dekken!

Hoe vraag je het aan?

Heel simpel, door de benodigde documenten te mailen naar het aangegeven contactpunt.

Zorg ervoor dat je aanvraag compleet is; alleen dan kan deze in behandeling worden genomen.

Wanneer aanvragen?

Er zijn verschillende indientermijnen, dus plan goed. Het is belangrijk dat je je aanvraag indient binnen een van deze perioden om in aanmerking te komen.

Meer informatie of deze beurs direct online aanvragen