Programma Duurzame Ketens en Energiebesparing van start

Op 11 juni is het programma Duurzame Ketens en Energiebesparing (DKE) van start gegaan. Het programma bevordert ketensamenwerking op het gebied van energiebesparing in de agrarische en voedselverwerkende sector. Tot en met volgend jaar is er € 1,8 miljoen beschikbaar voor het uitvoeren van pilotprojecten.

Pilotprojecten

Tijdens een informatieve bijeenkomst op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), hebben de twee uitvoerende organisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Zij gaan gezamenlijk het bedrijfsleven ondersteunen bij de realisatie van energiebesparing door ketensamenwerking en de ontwikkeling van kennis, instrumenten en maatregelen.

Het programma DKE past in het verlengde van de Meerjaren energiebesparing die het ministerie van LNV heeft afgesloten met bedrijven en branches in de Agro-food-sector. De pilotprojecten moeten inzicht geven waarom en hoe het bedrijfsleven ketensamenwerking organiseert en hoe de overheid hiermee haar energiebesparingdoelstellingen kan halen.

Bedrijven kunnen door het uitvoeren van projecten concrete resultaten halen.

Toevoeging thema energiebesparing

Er zijn extra middelen toegevoegd aan het lopende co-innovatieprogramma `Duurzame Agro Food ketens' van AKK om de projecten te ondersteunen. Het programma beschikt al over middelen om ketenprojecten op het gebied van transportbesparing en nevenstromen te ondersteunen. Met de toevoeging van het thema energiebesparing hebben agrobedrijven volop mogelijkheden om concreet en praktisch aan de slag te gaan met innovaties op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Meer informatie

Subsidies en fondsen energie en milieu