Bouw en monumentenzorg

Provinciaal Restauratie-uitvoeringsprogramma Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het Provinciaal Restauratie-uitvoeringsprogramma vastgesteld (PRUP). Dit programma bevat een opsomming van de rijksmonumenten in Zuid-Holland die naar het oordeel van Gedeputeerde Staten in aanmerking dienen te komen voor subsidie van rijkswege voor restauratie.

Hoogte subsidie

Per monument is tegelijk de hoogte van de subsidie aangegeven. Voorts is deze opsomming voorzien van een uitgebreide toelichting. Overeenkomstig art. 12, lid 3 van het Besluit rijkssubsidiering restauratie monumenten (Brrm) 1997 zal de openbare voorbereidingsprocedure worden gevolgd zoals geregeld in afdeling 3-4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage ontwerpprogramma

In het kader van de voorbereidingsprocedure ligt het ontwerpprogramma, met de daarop betrekking hebbende stukken, vanaf 25 april voor een periode van 4 weken tijdens kantoor- of openingsuren ter inzage:

  • in de bibliotheek van het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag;
  • in de secretarieen van alle Zuid-Hollandse gemeenten behalve in de volgende grote monumentengemeenten: Brielle, Delft, Dordrecht, Goedereede, Gorinchem, Gouda, Den Haag, Leiden, Middelharnis, Rotterdam, Schiedam, Schoonhoven en Wassenaar.

Kenbaar maken zienswijze

Tot en met maandag 23 mei kunnen belanghebbenden hun zienswijzen op dit ontwerpprogramma aan de provincie schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Als belanghebbenden worden in verband met het Besluit rijkssubsidiering restauratie monumenten 1997 beschouwd: met name de eigenaren van rijksmonumenten en gemeentebesturen.