Bouw en monumentenzorg

Provinciale subsidie Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) voor Noordwijk

De gemeente Noordwijk is een van de twaalf gemeenten waarvoor de provincie Zuid-Holland geld heeft gereserveerd op grond van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). Dit heeft de provincie bekend gemaakt.

Subsidiebedrag

Het gaat om een bedrag van maximaal euro 1.654.835,- voor het project Noordwijk-Binnen. Samen met een project in Roelofarendsveen, dat nog voor enkele tienduizenden euro's meer in aanmerking komt, is dit met afstand de hoogste reservering in het ISV. In totaal heeft de provincie binnen deze subsidieregeling een bedrag van 8,5 miljoen euro voor de twaalf gemeenten vastgelegd.

Gemeenschappelijke kenmerken gehonoreerde projecten

Een belangrijk kenmerk van de gehonoreerde projecten is de integrale aanpak van woonwijken en het behoud van leefbaarheid in kleine kernen. De gemeente Noordwijk voldoet hieraan met het project Noordwijk-Binnen. Dit jaar vallen daar de deelprojecten Kerkstraat e.o., verzorgingshuis St. Jeroen, Zeestraat/Weteringkade (Weteringpoort) en het Wilhelminahofje onder.

De overige onderdelen van het project Noordwijk-Binnen worden voor het eind van dit jaar bij de provincie ingediend in het kader van ISV2.

Consequenties voorwaarden subsidie

Aan de uiteindelijke toekenning van de subsidie zijn voorwaarden verbonden. Het collegen onderzoekt daar de consequenties van en brengt daarover rapport uit in de vergadering van de Commissie Ruimte en Grondzaken, zo mogelijk in juni.