Kunst, cultuur en media

Provincie Noord-Holland geeft subsidie aan Bevrijdingspop Haarlem

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) zijn van plan het oudste bevrijdingsfestival van Nederland voor de periode 2005 tot en met 2007 toch een subsidie te verlenen van 18.000,- per jaar. Dit bedrag is hoger dan in voorgaande jaren. Toen kreeg de stichting Bevrijdingspop, die het evenement organiseert, een bedrag van 6.900,- per festival.

Subsidie voor popfestivals

Voor de 25 ste keer wordt dit jaar het Haarlem Bevrijdingspop georganiseerd in de Haarlemmerhout. Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 150.000 bezoekers en is hiermee het best bezochte en het langst bestaande bevrijdingsfestival. In navolging van Haarlem zijn er in andere provincies popfestivals ontstaan, die allemaal financiële steun krijgen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de provincies.

Voorwaarden subsidie

De bijdrage die GS aan het evenement in de komende drie jaar willen geven is gebaseerd op de gemiddelde bijdragen van de andere provincies. Voorwaarde voor de subsidie van de provincie Noord-Holland is dat de doelstellingen van het festival gehandhaafd blijven en dat het festival ondersteund wordt door het Comité 4 en 5 mei.