Sport recreatie en evenementen

REAAL Verzekeringen breidt sponsorschap uit naar individuele Nederlandse tennissers

Uitbreiding van het sponsorschap is een logische volgende stap om een bijdrage te leveren aan het Nederlandse tennis. Met het hoofdsponsorschap van de KNLTB en de sponsoring van individuele spelers investeren ze nadrukkelijk in de toekomst van het Nederlandse tennis.

Cornelie van Bergenhenegouwen: “We zien een duidelijke parallel in de sterke groei die wij als verzekeraar doormaken en in de ontwikkeling en de groei van deze talentvolle en ambitieuze spelers. We zien ook dat het lastig voor hen is om door te dringen tot de absolute wereldtop. Daar is niet alleen veel talent en doorzettingsvermogen voor nodig, maar ook een goede financiële basis.

Met onze ondersteuning willen we de spelers de mogelijkheid bieden om hun carrière en sportieve ambities een extra stimulans te geven. Het zou mooi zijn als Nederland over enkele jaren weer meer spelers in de top-100 van de wereldranglijst heeft staan.

Robin Haase staat daar inmiddels en we hebben er alle vertrouwen in dat ook Jesse en Thiemo het voorbeeld van Robin gaan volgen. Thiemo de Bakker (19 jaar): “Uiteraard ben ik gelukkig met het feit dat REAAL bereid is om in mijn tenniscarrière te investeren. Mede daardoor hoef ik me minder zorgen te maken over de financiën en kan ik mij helemaal richten op mijn tennis. Dat REAAL ook andere spelers ondersteunt, lijkt me goed voor het Nederlandse tennis.”

Prijs/prestatiecontract

De sponsoring van de individuele spelers door REAAL bestaat uit een driejarige overeenkomst in de vorm van een prijs/prestatiecontract. Naast een jaarlijkse vaste bijdrage kunnen er bij goede resultaten in de toernooien extra premies verdiend worden. REAAL looft ook een extra bonus uit in de vorm van een eindejaarspremie.

De hoogte van de premie wordt bepaald op basis van de ATP Ranking die de speler aan het eind van het jaar heeft. Hieruit spreekt niet alleen waardering en vertrouwen naar de spelers toe, maar vooral ook de betrokkenheid van REAAL als sponsor bij de investering, ontwikkeling en groei van deze talentvolle spelers.

Spelersinfo

Robin Haase is de beste Nederlandse tennisser van dit moment. De 21-jarige Hagenaar staat op plaats 63 van de wereldranglijst en moet in staat worden geacht door te stoten naar de wereldtop.

Jesse Huta Galung is 22 jaar en terug te vinden op plek 190 van de wereldranglijst. Jesse is sinds twee jaar een vaste speler in het Nederlands Davis Cup Team.

De jongste speler die REAAL gaat ondersteunen is Thiemo de Bakker. Thiemo (19 jaar) won in 2006 de Wimbledon-titel bij de junioren en was dat jaar de nr 1 van de wereld t/m 18 jaar. Kenners zien in hem een toekomstige Top 10 speler. Alledrie komen dit weekend uit voor het REAAL Verzekeringen Nederlands Davis Cup tegen Macedonie.