Recent gepromoveerde wetenschappers kunnen tot 1 december subsidie aanvragen

Ben je een recent gepromoveerde wetenschapper en wil je onderzoek gaan doen aan een buitenlands wetenschappelijk topinstituut? Je kunt nog tot 1 december subsidie aanvragen om minimaal 12 maanden en maximaal 24 maanden onderzoek te doen bij een buitenlands wetenschappelijk topinstituut.

Voor wie

Rubicon stelt recent gepromoveerde, talentvolle wetenschappers in staat om aan buitenlandse topinstituten ervaring op te doen. 
De regeling staat open voor alle wetenschappelijke disciplines voor een onderzoeksproject aan een buitenlands gastinstituut. Voor specifiek Nederlandse onderwerpen mag onderzoek gedaan worden aan een Nederlands instituut. 

Subsidie

Met de financiering kun je minimaal 12 maanden en maximaal 24 maanden bij een buitenlands wetenschappelijk topinstituut onderzoek doen.
Je kunt financiering krijgen voor salariskosten inclusief de werkgeverslasten, reiskosten en in beperkte mate onderzoekskosten.
Kosten voor huisvesting, computers en andere overhead worden niet vergoed. De vastgestelde bedragen zijn te vinden in het document Rubicon Bepalingen.

Meer informatie

Rubicon