Innovatie en technologie

Ronde 15 subsidieregeling Digitale Pioniers open

De subsidieregeling Digitale Pioniers gaat door in 2009! De nieuwe subsidie ronde opent op 6 mei en sluit op 20 juni. Het thema van de ronde is identiteit. Internet heeft aan dit begrip een nieuwe dimensie gegeven. Internetgebruikers vertellen massaal aan de wereld wie ze zijn en waar ze voor staan. Ze ontmoeten elkaar middels talloze online sociale netwerken.

Subsidie voor internetprojecten die op een innovatieve manier op het thema identiteit inspelen

Voor deze ronde zoekt Digitale Pioniers internetprojecten die op een innovatieve manier op het thema identiteit inspelen. Als je de aanvraag voor1 juni 2008 instuurt, kan je feedback op je aanvraag krijgen.

Samenwerkingswedstrijd

Op 4 juli organiseert Digitale Pioniers een samenwerkingswedstrijd waarvoor alle projectleiders uit die ooit door Digitale Pioniers zijn ondersteund. Zij krijgen de opdracht om tijdens de bijeenkomst in groepen een nieuw projectvoorstel te creëren met eerder ontwikkelde applicaties. De 3 door de groep best beoordeelde projecten krijgen 5000 euro om het plan uit te voeren. Tot slot: in september zal voor de derde keer een Digitale Pioniers Academie starten.

Subsidie Digitale Pioniers

Digitale Pioniers bestaat uit twee projecten.

Digitale Pioniers regeling
De regeling geeft financiele en organisatorische ondersteuning aan innovatieve internetinitiatieven van kleinschalige maatschappelijke organisaties. Sinds december 2002 zijn in veertien rondes 143 projecten ondersteund. 

Digitale Pioniers Academie
Binnen de Academie werkt een select groepje succesvolle projecten die voldoen aan de criteria van de Pioniers regeling in bijeenkomsten onder leiding van vele (internationale) experts aan een businessplan. In september 2008 zal een nieuwe Academie starten.