Natuur, milieu en energie

Sluitingsdatum SDE subsidie - Stimulering Duurzame Energieproductie

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie aanvragen voor de productiecategorieën Zon-PV, Biomassa, Afvalverbranding en Groen gas kunnen worden ingediend van 1 april tot 1 augustus.

Subsidiebudget SDE subsidie ruim overvraagd

Maar door de al binnengekomen aanvragen voor de categorieën Zon-PV, Biomassa en Afvalverbranding is het subsidiebudget, inclusief het door de Tweede Kamer gevraagde extra budget, al ruim overvraagd.

Kansen subsidieaanvraag SDE subsidie

Of men kans maakt, hangt af van de inhoudelijke beoordeling van de binnengekomen aanvragen en het aantal uitvallende aanvragen van diegenen die al een subsidieaanvraag hebben ingediend. Als aanvragers voor 1 januari hun subsidie intrekken, dan valt het budget vrij voor indieners die SenterNovem eerder in 2008 heeft moeten afwijzen in verband met budgetuitputting.

Aanvraagtermijn SDE subsidie productiecategorie Wind

SDE-aanvragen voor de productiecategorie Wind op land kunnen worden ingediend van 1 april tot 1 december 2008. SenterNovem neemt alleen volledige aanvragen in behandeling.

Over de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie

In april opende de nieuwe subsidieregeling, de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE).

Het ministerie van Economische Zaken zorgt zo dat er meer schone en duurzame energie komt. Investeerders in projecten op het gebied van hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas en warmte/kracht-koppeling (wkk) kunnen gebruik maken van de SDE. Daarmee ondersteunt EZ ondernemers die energie produceren op een manier die het milieu nauwelijks belast.