Onderwijs

Stagefonds voor stageplaatsen in de zorg

De komende jaren zijn meer stageplaatsen in de zorg nodig. Daarom stelt VWS een stagefonds in. Er dreigt een tekort aan zorgpersoneel op de arbeidsmarkt. Met het stagefonds wil VWS de instroom en doorstroom van zorgpersoneel stimuleren. VWS gaat zorginstellingen daarom financieel ondersteunen bij het aanbieden van meer en goede stageplaatsen.

Doelgroep

Tot en met augustus wordt volop gewerkt aan een eenvoudige en betrouwbare uitvoering van het stagefonds, een subsidieregeling voor zorginstellingen. VWS wil de uitvoering van het stagefonds zoveel mogelijk automatiseren.

Vertegenwoordigers van beroepspraktijkvorming hadden de afgelopen maanden de gelegenheid op uitnogdiging van Calibris de eigen zorginstelling te registreren op de website van Calibris.

Als zij binnen de subsidievoorwaarden vallen, ontvangen zij een subsidieaanvraagformulier van VWS. Registreren kon tot en met 14 juli.

Het stagefonds is specifiek bedoeld voor BPV (beroepspraktijkvorming)-plaatsen bij zorginstellingen voor studenten van BOL (leren op school)- en BBL (werken en leren)-zorgopleidingen.