Maatschappij en samenleving

Stap Twee looft stimuleringsprijs uit

Vrijwilligersorganisaties, projecten of initiatieven met inspirerende, leuke voorbeelden van interculturalisatie komen in aanmerking voor de eenmalige stimuleringsprijs Interculturaliseren ingewikkeld?

Stap Twee

Stap Twee is een vijfjarig programma met als doel vrijwilligersorganisaties een afspiegeling van de samenleving te laten zijn; met autochtone én allochtone vrijwilligers. Na vijf jaar pionieren en experimenteren met interculturalisatie, sluit Stap Twee haar programma in september af met de uitreiking van de stimuleringsprijs. Stap Twee is een initiatief van CIVIQ en FORUM.

Meedoen 

In Nederland hebben de afgelopen jaren veel initiatieven, grote en kleine projecten in het teken gestaan van interculturalisatie. Met het uitschrijven van de stimuleringsprijs Interculturaliseren ingewikkeld? wil Stap Twee zoveel mogelijk van deze inspirerende voorbeelden verzamelen en verspreiden. Vrijwilligersorganisaties die hun initiatief aanmelden bij Stap Twee maken kans op geldprijzen.

Prijzen 

De eerste prijs is een bedrag van 2.000 euro. De tweede en derde prijs zijn troostprijzen van respectievelijk 350 euro en 150 euro.